18
ЧЕР
2016

Режисер «Теорії всього» зніме «пограбування століття»

Лауреат «Оскара» за документальну стрічку «Канатоходець» і режисер «Теорії всього» Джеймс Марш візьметься за постановку картини про найбільше в новій британській історії пограбування, яке відбулося в квітні минулого року.
 
На фото: Джеймс Марш

Зухвалий злочин було скоєно в чотириденний вікенд з нагоди Великодня. Банда зловмисників проникла в підземне сховище лондонського ювелірного кварталу Хаттон-Гарден, пробуривши півметрову бетонну стіну, і зламала понад півсотні осередків з коштовностями загальною вартістю до 300 мільйонів доларів. Пропажа розкрилася тільки після закінчення канікул.

Пограбування було настільки сміливим, що засоби масової інформації пов'язували його з досвідченими суперграбіжниками. За фактом же до справи виявилася причетна група чоловіків, які промишляли грабежами в 1960-х і 1970-х, але тепер вийшли на пенсію. Найстаршому члену банди і її лідеру було 76 років, наймолодшому - 48, а іншим - не менш 60.

Злочинці були знайдені в тому ж 2015-му. Їх операцію не можна назвати ідеальною: машина грабіжників засвітилася перед камерами не раз; до і після здійсненого вони використовували власні мобільні телефони; через кілька тижнів деякі не позбулися крадених речей і зберігали їх в своїх будинках (один зловмисник, наприклад, планував розплавити дорогоцінні метали прямо у себе в їдальні). Аналогові злочинці в цифровому світі - так пояснювали журналісти провал банди.

 
«Теорія всього»

Проект, режисурою якого займеться Джеймс Марш, буде заснований на публікації з березневого номера журналу Vanity Fair. Сценарій фільму напише Джо Пенхалл, що адаптував для Джона Хіллкоута «Дорогу» Кормака МакКарті. Продюсирують стрічку Тім Беван і Ерік Феллнер, причетні до «Теорії всього», яка номінувалася на п'ять премій «Оскар» і принесла нагороду Едді Редмейну.

Після байопіку про знаменитого фізика Марш попрацював над серіалом «Одного разу вночі». Відносно недавно постановник завершив постпродакшн драми «Глибокі води» з Коліном Фертом.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####