20
ЧЕР
2016

Мел Гібсон готує продовження «Страстей Христових»

Сценарист «Хороброго серця» Рендалл Воллес підтвердив поширені останнім часом чутки про старт роботи над сиквелом «Страстей Христових». Початок розмовам поклав виступ самого Мела Гібсона, який зняв оригінальну стрічку.
 
На фото: Мел Гібсон

Картина 2004 року, випущена компанією Newmarket Films, стала найуспішнішим незалежним фільмом всіх часів. Її світова каса склала понад 611 мільйонів доларів при 30-мільйонному бюджеті. Такі результати змушували багатьох в Голлівуді обговорювати можливе продовження, однак Гібсон віддав перевагу звернутися до інших проектів.

Сиквел, який зосередиться на воскресінні Ісуса, знову замаячив на горизонті після того, як актор-постановник був запрошений до Університету Ліберті на випускну церемонію, де пройшов передпоказ його драми «З міркувань совісті». Відповідаючи на питання публіки, Мел висловив зацікавленість у поверненні до історії Христа.

 
Кадр з фільму «Страсті Христові»

За визнанням Воллеса, серед останніх робіт якого значиться хіт «Небеса реальні», Гібсон всерйоз задумався про продовження «Страстей» якраз під час виробництва «З міркувань совісті», чий прокат запланований на листопад цього року.

Сценарист вже почав писати текст майбутнього біблійного блокбастера. Кінематографіст був змушений зізнатися в цьому виданню The Hollywood Reporter, оскільки проект стало все складніше приховувати.

 
На фото: Рендалл Воллес

Для Воллеса тема майбутньої стрічки не нова. Вивчаючи в Університеті Дьюка релігієзнавство, він спеціалізувався саме на воскресінні Христа. «Я завжди хотів розповісти цей сюжет, - зауважує Рендалл. - Пристрасті - це тільки початок, але є більш масштабна історія, що вимагає того, щоб про неї розповіли».

Поки фільм не має ніякої грошової або студійної підтримки, проте сценарист переконує, що кілька фінансистів зацікавлені в інвестиціях в стрічку.

Варто зазначити, що в лютому цього року Sony випустила на великі екрани «Воскресіння» Кевіна Рейнольдса. Картина заробила 46 мільйонів при 20-мільйонних витратах.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####