23
ЧЕР
2016

Даг Лайман візьметься за фільм за сценарієм Чарлі Кауфмана

Режисер «На межі майбутнього» Даг Лайман веде переговори зі студіями Lionsgate і Summit щодо екранізації першого роману трилогії Патріка Несса «Хода хаосу». Адаптував книгу лауреат премії «Оскар» за сценарій драми «Вічне сяйво чистого розуму» Чарлі Кауфман.
 
На фото: Даг Лайман

Раніше до роботи над картиною був приписаний Роберт Земекіс, однак постановник, пофліртувавши з проектом, так і не зважився знімати його.

Lionsgate придбала права на трилогію Несса в 2011 році, коли фільми по книгам для підлітків перебували в зеніті слави завдяки франшизам «Сутінки» і «Голодні ігри». Однак останнім часом глядач дещо наситився подібними проектами, судячи з неважливих прокатних даних франшизи «Дивергент», що також знаходиться у веденні Lionsgate.

 
На фото: Чарлі Кауфман

З іншого боку, «Хода хаосу» - досить цікавий матеріал. Дія розгортається в Новому Світі, в людський колонії на одній з планет, яка стала притулком для поселенців з помираючої Землі. Головного героя звуть Тодд Г'юїт, і він останній хлопчик в Прентісстауны - місті, де вже давно немає жінок, а чоловіки божеволіють через постійного Шума. Вигравши війну з місцевими істотами, спеками, земляни заразилися вірусом Шуму і тепер чують не тільки думки один одного, а й думки всіх живих істот.

Через місяць Тодду виповниться 16 років, і він розуміє, що в цей день може статися щось страшне. Хлопчик тікає з міста разом зі своїм промовистим псом Манчі і відправляється в подорож, під час якого зустрічає дівчинку Віолу, яка тільки що прибула з Землі на розвідувальному кораблі. Тодд дізнається, що жінки не чують Шума, але це не єдине одкровення, про яке йому належить дізнатися згодом.

Відзначимо, що «Хода хаосу» - вельми похмура трилогія, де письменника більше цікавить життя в новому соціумі, геноцид інопланетян і проблеми вибору, які стоять перед головним героєм. Романтична лінія хоч і є, але не стає центральною.

 
Даг Лайман і Том Круз на зйомках «На межі майбутнього»

Lionsgate і Summit сподіваються запустити картину у виробництво восени цього року.

Даг Лайман зараз займається постпродакшном своєї нової стрічки «Мена» з Томом Крузом. У його графіку маячить екранізація коміксу «Гамбіт», однак на сьогоднішній день цей проект дещо буксує.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####