05
ЛИП
2016

Pixar не піддасться сиквелівській лихоманці

Незважаючи на те, що сучасний кінематограф переживає моду на франшизи, далеко не всі голлівудські продюсери і режисери готові жертвувати якістю заради якнайшвидшого запуску сиквелів своїх популярних фільмів. До числа таких діячів мистецтва цілком можна зарахувати співробітників компанії Pixar.
 

У минулому році знаменита анімаційна студія вперше випустила на екрани мультфільм, який не зумів окупити витрати на своє створення: «Доброму динозавру» вдалося заробити близько $332 млн при бюджеті в $175-200 млн. Недавній старт в прокаті анімаційної стрічки «У пошуках Дорі» знову довів, що вже розкручені франшизи мають деяку перевагу перед оригінальними фільмами. Все йде до того, що сиквел «У пошуках Немо» третій тиждень поспіль утримає лідерство в північноамериканському бокс-офісі і зуміє випередити такі гучні новинки, як «Великий дружній велетень» та «Легенда про Тарзана».

Хоча в поточному графіку релізів Pixar можна знайти кілька сиквелів, керівництво студії не має наміру експлуатувати тільки добре знайомі образи мультигероїв, а продовжить радувати глядачів новими ідеями. «Варто якомусь фільму вдало виступити в прокаті, як більшість компаній відразу ж запустить в роботу його сиквел, - заявив президент Pixar Джим Морріс в інтерв'ю Entertainment Weekly. - Ми ж вважаємо за краще знімати продовження тільки в тому випадку, якщо у режисера оригіналу є по-справжньому цікаві ідеї щодо наступної глави історії.

 
На фото: Джим Морріс

Режисер "Думками навиворіт" Піт Доктер зараз працює над абсолютно новим проектом. Бред Берд займається продовженням "Суперсімейки", а тому ми з ним навіть не розмовляли про перспективи створення другої частини його "Рататуя". Особливе місце в моєму серці займає "ВОЛЛ-І", адже при роботі над ним я виконував продюсерські функції. Особисто мені було б цікаво подивитися на те, як люди наводять лад на планеті, але я прекрасно розумію, що оригінал був цільною історією з початком, серединою, фіналом і великим серцем. Найближчим часом ми навряд чи займемося продовженнями всіх цих мультфільмів».

У наступному році Pixar порадує своїх шанувальників відразу двома анімаційними стрічками - третьою частиною «Тачок» і новинкою «Коко», сценарій якої буде натхненний мексиканським Днем мертвих. У 2018 році на екранах в четвертий раз з'являться герої франшизи «Історія іграшок», а рік по тому відбудеться прем'єра «Суперсімейки 2». За словами президента Pixar, поки в планах студії більше немає ніяких сиквелів. На 2020 рік вже заплановані прем'єри ще двох мультфільмів, проте їх назви поки зберігаються в секреті. Морріс зізнався, що обидві стрічки повинні представити глядачам абсолютно нових персонажів. Ще два оригінальних проекти Pixar знаходяться на початковому етапі розвитку і навіть не внесені до офіційного графіку релізів.

 

До теперішнього моменту студія не має планів по створенню сиквелів таких своїх картин, як «Думками навиворіт», «Рататуй», «ВОЛЛ-І», «Добрий динозавр», «Пригоди Фліка», «Відважна» та «Вперед і вгору». Шанувальникам цих мультфільмів не варто впадати у відчай, адже одного разу талановиті режисери та сценаристи Pixar цілком можуть придумати нові історії про улюблених глядачам героїв. Варто пам'ятати, що продовження пригод рибки Дорі любителі анімації чекали з 2003 року, а повернення Суперсімейки на екрани займе цілих 15 років.
 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####