06
ЛЮТ
2015

Тріумфатори вручення премії VES Awards

Сиквел «Планети мавп» став кращим у візуальних ефектах

Картина Метта Рівза, що претендує на «Оскар», перемогла у трьох з чотирьох категорій, в яких її номінували. Вона була відзначена за видатні візуальні ефекти в заснованому на них художньому фільмі, за композітінг і створення анімованого персонажа в ігровій стрічці (Цезар). У дев'яти з дванадцяти випадків фаворит VES Awards отримував статуетку Американської кіноакадемії, так що тепер «Планета мавп» виходить у лідери оскарівської гонки.
 
Кадр з фільму «Світанок планети мавп»

П'ять премій заробив анімаційний фільм «Супер шістка», конкурентами якого були «Як приборкати дракона 2», «Ріо 2» і «Лего. Фільм». Діснеївської історії симпатії спільноти принесла найкраща анімація, продакшн героя (Беймакс) і навколишнього середовища в мультиплікаційному проекті, моделювання (Сан-Франсокіо), а також ефекти симуляції.

Серед художніх картин з порожніми руками додому не пішли «Людина-птах» (видатні допоміжні ефекти в ігровому кіно), «Інтерстеллар» (відображення навколишнього середовища, зокрема світу гиперкуба) і «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього» (віртуальна операторська робота і ефекти симуляції в сцені на кухні). Дві останні стрічки також претендують на «Оскар».

 
Кадр з фільму «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»
 
Серіал «Гра престолів» премійований за видатні ефекти в телепроекті, композітінг і створення середовища, а «Американська історія жахів» відзначена за допоміжні ефекти. Почесний приз VES Visionary Award отримав продюсер і режисер Джей Джей Абрамс.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####