07
ЛИП
2016

Обладунки Залізної людини перейшли до дівчини

Чергова сенсація в світі коміксів Marvel: Тоні Старк відходить від справ, а обладунки Залізної людини отримує 15-річна чорношкіра дівчина Рірі Вільямс.

У фіналі історії, про яку оповідає комікс «Громадянська війна II», Тоні Старк залишить свій пост, а на місці його виявиться вундеркінд і талановита дівчина Рірі Вільямс, яка зібрала костюм Залізної людини в кімнаті студентського гуртожитку.

 
Роберт Дауні-мол. в ролі Тоні Старка у фільмі «Залізна людина»

Вільямс в 15 років вступає в Массачусетський технологічний інститут, де і привертає увагу Старка своїми успіхами. Відзначимо, що доля самого Тоні після подій «Громадянської війни II» поки не розголошується.

Браян Майкл Бендіс, який працював над новим персонажем, розповів журналу Time деякі подробиці.

На створення персонажа Бендіса надихнула програма, над якою він працював в Чикаго. В ефірі вона не виявилася через величезну кількість хаосу і насильства, але один сюжет запав автору в душу. Це була історія розумної дівчини, чиє життя мало не перервала трагедія. Подолавши себе, героїня вступила до коледжу і закінчила його з блиском. «Я вирішив, що це найсучасніша версія супергероя», - каже Бендіс.

Серед персонажів, з якими працював Браян Майкл Бендіс, є Майлз Моралес (чорношкірий Людина-павук) і Джессіка Джонс. Письменник зауважує, що його прихильники постійно вимагають чогось нового, але із застереженням: «Не робіть нічого, що відрізнялося б від того, до чого я звик з дитинства».

Рірі Вільямс вписується в нову стратегію Marvel по оновленню своїх персонажів. Так, в 2013 році в коміксах з'явилася перша супергероїня-мусульманка. Камала Хан успішно дебютувала в образі міс Марвел. У 2015 році перший випуск коміксів про неї отримав престижну премію «Г'юго».

Через рік після появи Камали Хан Marvel представило світу нового Тора. Він був жінкою, чия особистість довгий час ховалася. Зараз вже всім відомо, що новим Тором стала Джейн Фостер (цю героїню в двох фільмах грала Наталі Портман).

 
Нова збірна супергероїв Marvel

Бендіс зазначає, що Marvel ніколи не влаштовує нарад з метою придумати нового персонажа. Всі герої, що з'являються на сторінках коміксів, - результат натхнення авторів видавництва навколишнім світом.

Чи з'явиться Рірі Вільямс у фільмах студії Marvel - це поки велике питання.

Комікс Бендіса «Непереможна Залізна людина», де пройде передача естафети від Тоні до Рірі, вийде в кінці 2016 року.

 
Обкладинка коміксу «Непереможна Залізна людина»
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####