08
ЛИП
2016

Нова версія «Лари Крофт» отримала дату прем'єри

Перезапуск франшизи за мотивами відомої гри Tomb Rider з Алісією Вікандер в ролі Лари Крофт з'явиться на екранах 16 березня 2018 року.
 
На фото: Алісія Вікандер

Продюсирують картину студії MGM і Warner. Права на екранізацію були куплені у компанії GK Films в 2011 році. Проте, глава кінокомпанії Грем Кінг стане одним з продюсерів картини.

Оригінальна гра побачила світ в 1996 році. Розробник, лондонські ігророби Eidos, отримали на руки одну з найпопулярніших відеоігор в світі. Зараз Eidos входить до складу міжнародного концерну Square Enix.

Ігри франшизи Tomb Rider розійшлися по світу тиражем понад 45 мільйонів копій.

У 2001 році студія Paramount зробила спробу екранізації, випустивши пригодницьку стрічку «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць». Головну героїню грала Анджеліна Джолі, але фільм не може похвалитися надвисокими зборами: картина заробила трохи більше 270 млн в світовому прокаті. Сиквелу, який вийшов в 2003-му, пощастило менше. Його збори склали 156 мільйонів доларів.

 
Кадр з фільму «Лара Крофт: Розкрадачка гробниць»

Сценарій нової «Лари Крофт» написала Дженіва Робертсон-Дуарет, чий текст Hibernation знаходився в «чорному списку» найцікавіших сценаріїв (до його екранізації прикріплений Джастін Лін).

Режисерське крісло перезапуску займає норвежець Роар Утхауг, чия «Хвиля» в минулому році стала одним з найефектніших фільмів кінофестивалю в Торонто.

Warner заздалегідь зарезервували 16 березня 2018 року за собою. Раніше вважалося, що в цей день вийде екранізація коміксу «Флеш».

 
Кадр з фільму «Джейсон Борн»

Шведська актриса Алісія Вікандер, що отримала роль британської аристократки Лари Крофт, в цьому році була удостоєна премії «Оскар» за драму «Дівчина з Данії». Цього року її можна буде побачити в бойовику «Джейсон Борн» і в драмі «Світло між двох океанів».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####