14
ЛИП
2016

Режисер «Міцного горішка» розгромив сучасні бойовики

На думку режисера «Хижака» і «Міцного горішка» Джона МакТірнана, сучасні бойовики перетворилися в студійне штампування, ну а комікси екранізують фашисти.
 
На фото: Джон МакТірнан

Ім'я Джона МакТірнана добре знайоме всім любителям бойовиків - це він виставив Арнольда Шварценеггера проти кровожерливих прибульців і змусив Брюса Вілліса зачищати хмарочос від терористів. Останній свій фільм МакТірнан зняв в 2003 році. «База "Клейтон"» з Джоном Траволто зазнала провал в США і в світі, зібравши в цілому всього 42,7 млн ​​доларів.

В рамках річного кінотабору Sofilm у французькому місті Нант пройде майстер-клас Джона МакТірнана, і з цього приводу журнал Premiere поговорив з режисером про сучасні бойовики.

На думку МакТірнана, всі нинішні бойовики всього лише студійне штампування. «Джоел Сілвер раніше продюсував справжні бойовики, але перестав, - журиться режисер. - Зараз знімають одні екранізації коміксів. Там є екшн, але в ньому не беруть участь люди. Ці фільми знімають фашисти. Вони вважають, що життя сучасних дітей не варте того, щоб про них знімали кіно».

 
На зйомках «Міцного горішка»

Режисер упевнений: раніше дитина могла подивитися фільм і дізнатися, як повинні поводитися чоловіки і жінки. Зараз мораль упала, а герої коміксів це чистий бізнес і нічого більше.

«Перший месник» від братів Руссо МакТірнана не вразив. «Я подивився кілька хвилин і вимкнув». Великі студії, на думку режисера, отруюють бойовики своєю ідеологією. «Я ненавиджу більшу частину фільмів з політичних причин. Очі б мої їх не бачили. Бісить все з першої хвилини. Як дивитися кіно про капітана Америка без сміху? Культ американської гіпермаскулінни - найгірше, що сталося зі світом за останні 50 років. Сотні тисяч людей загинули через чортову ілюзію. Як взагалі можна дивитися фільм, який називається "Капітан Америка"?»

Картина «Шалений Макс: Дорога гніву
» що припала до смаку не тільки глядачам, але і критикам, не викликала захоплення у МакТірнана. «Пфффт. Студійне штампування. Хоча, перший "Шалений Макс" був дуже хороший. І ще кіно про порося».
 
На зйомках «13-го воїна»

У своєму інтерв'ю режисер «Міцного горішка» розписався в любові до драми «Арго» Бена Аффлека. «Бен зробив щось неймовірне. І він в цьому фільмі відмінно зіграв. Відклав своє его і став справжнім героєм, як у фільмах Джона Форда. У Бена є деяка холодність, яка дратує людей. Але в цьому фільмі все розчинилося».

Свій наступний фільм Джон МакТірнан хоче знімати в Європі - у Франції або в Сербії. «Це буде кіно про бездітну жінку і дитину-сироту. Слів небагато, можна знімати на французькою та англійською одночасно. А за жанром це бойовик!»

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####