15
ЛИП
2016

ЗМІ заборонили «Мисливців на привидів» в Китаї

ЗМІ поквапилися повідомити про заборону показу в Китаї картини Пола Фіга «Мисливці на привидів»: студія Sony ще не передала копію цензорам.

The Hollywood Reporter заявляє, що Китай вже заборонив «Мисливців на привидів», тоді як Deadline повідомляє, що комітету по цензурі ще тільки належить побачити фільм і вирішити його долю.

 
«Мисливці на привидів»

Головна проблема, з якою може зіткнутися перезапуск «Мисливців» криється у ставленні китайських цензорів до показу надприродних явищ на екрані. За великим рахунком, західним горорам закритий в'їзд в Піднебесну, але бувають і виключення. Наприклад, в квітні китайські глядачі побачили стрічку «Лялька». Варто зазначити, що вона була знята за участю китайських інвесторів і проходила сама по собі, не входячи в квоту.

П'ять років тому в Китаї добре пройшла історична драма «Сніжна квітка і заповітне віяло», де знявся Г'ю Джекман. Наявність елементів містики не завадило випустити картину в прокат, але до фільмів, знятих в Китаї, цензори ставляться інакше.

 
Кадр з фільму «Мисливці на привидів»

Ще цієї весни пішли чутки про зміну назви «Мисливців» для Китаю: було прибрано слово «привиди». Фільм Айвена Райтмана, що вийшов в 1984 році, не дістався до китайських кінотеатрів, але на відео називається 捉鬼 敢死队 (привид, ловець, наважитися, померти, команда), в перекладі - Ghostbusters, «Мисливці на привидів». Перезапуск цього року назвали 超 能 敢死队 (супер, сила, наважитися, померти, команда) і в перекладі це «Супер команда».

За даними THR, China Film Co, що займається прокатом іноземних фільмів в Китаї, заявила, що містика взагалі ні до чого. Один з китайських чиновників повідомив, що прокатники не бачать потенціалу в картині, оскільки перші два фільми показувалися в країні.

 
Кадр з фільму «Мисливці на привидів»

У липні репертуар китайських кінотеатрів поповнять тільки дві голлівудські стрічки: 2 липня вийшли «Підлітки-мутанти черепашки-ніндзя 2», зібравши майже 50 мільйонів доларів, а з 19 липня в прокаті з'явиться «Легенда про Тарзана». Закінчує свій прокат в Піднебесній «У пошуках Дорі» - мультфільм студії Pixar зібрав в Китаї 38 мільйонів доларів.

Тим часом, на нових «Мисливців» з'явилися перші рецензії, і на Rotten Tomatoes можна побачити, що у фільму рейтинг 75% - з існуючих 127 рецензій тільки 32 негативні.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####