18
ЛИП
2016

Марк Хемілл розповів про восьмий епізод «Зоряних війн»

В минулу суботу, у Лондоні, в виставковому центрі ExCel, почався триденний конвент Star Wars Celebration, присвячений головній космічній сазі в світовій поп-культурі. Серед гостей був і Марк Хемілл, який грає Люка Скайвокера.

Марк Хемілл поводився, як справжній стендап-комік, і поодинці вів впевнений конферанс на величезній і незатишній сцені конвент-центру. Зал, що вміщує 4000 чоловік, був забитий під зав'язку. У центрі сцени стояв високий стілець і куди більш низький стіл зі склянкою води. І все. Більше ніхто і ніщо не заважало рандеву Хемілла один на один з величезним натовпом фанатів. Він фонтанував жартами і обіцяв кожному, хто здасть гарне питання, видати фото з автографом.

 
На фото: Марк Хемілл

Марк Хемілл говорив цілу годину, відповідаючи на питання аудиторії. Він розповів багато цікавого, але ми вирішили вибрати самі забійні цитати із його гумористичного виступу.

Про фільм «Зоряні війни. Епізод 8»

Ось ви всі сюди прийшли, вирядились, як порядні фанати, може навіть в чергах стояли. І напевно чекаєте, що я видам вам хоч якусь інформацію про «Епізод 8». Не обов'язково спойлер, а хоча б якийсь натяк хоч на що-небудь. Іронія всієї ситуації в тому, що мені за контрактом заборонено говорити про цей фільм! Ви заплатили купу грошей, а я нічого не можу вам сказати! (Сміється) Але я можу говорити про епізоди з 1 по 7 - може, хоча б це вас утішить.

Про віроломну Керрі Фішер

Я відправив імейл Керрі Фішер близько місяця тому, написав їй: Керрі, було б дуже круто, якби ми пішли в музей Мадам Тюссо та попозували поруч зі своїми восковими фігурами, це б порвало на шматки весь інтернет! Це буде навіть крутіше, ніж коли я прокотився верхи на Дейзі Рідлі! Але вона мені не відповіла, і я потім забув про це досить швидко. Днями ж я побачив в інтернеті фотографію - Керрі в музеї воскових фігур! Одна! Вона скористалася моєю ідеєю і навіть не запросила мене! Ось же ця Керрі, а!

Про Гаррісонів

Але досить про Керрі, давайте поговоримо про Гаррісона. Він був наймолодшим з усіх «бітлів», народився в 1943 році і був тихим індуїстом. Або це не той Гаррісон, якого ви шукаєте? Напевно, вас більше цікавить дев'ятий президент США Вільям Генрі Гаррісон. Про нього ми поговоримо пізніше, на уроці історії.

Про своїх кумирів

Я багато кого люблю. Нещодавно ходив на прем'єру останнього «Першого месника» і як справжній фанат кричав в захопленні: «О, дивіться, це ж Роберт Дауні-молодший

Мене запитали, чи хочу я відвідати знімальний майданчик «Бунтар один»? Звичайно хочу, що за питання! І я там познайомився з Фелісіті Джонс і знову побачився з приголомшливим Беном Мендельсоном, з яким я раніше працював.

Про колекціонування іграшок

Мої діти виросли, залізли в інтернет і виявили на eBay колекційну нерозкриту фігурку принцеси Леї: «Тато, та вона ж коштує 1400 доларів, навіщо ти дозволив нам зробити їй стрижку, як у Шинейд О'Коннор?!»

Про секретності на зйомках «Зоряних війн»

Ні у кого немає імен, до всіх прикріплений номер. Ти номер 11, а він - 32. З ранку ти дивишся на розклад сцен і такий говориш: «О, я великий фанат творчості Номера 22. Вона в два рази краще, ніж Номер 11». Але це все робиться, не для того, щоб вам досадити. А для того, щоб ви дізнавалися про фільм з кінотеатру, а не з інтернету. Ви ж не хочете знати, що за подарунок вам приготували на день народження? Так що я розумію, навіщо студія це робить, хоча мене це докучає нітрохи не менше, ніж вас.

Про свою роль в «Епізоді 7»

Ця роль була великим сюрпризом, але мене до цього не підготували, як слід. Я тренувався два рази в тиждень, скинув вагу, і щиро вірив, що якщо вже мене змушують пройти через ці тортури, то мені в фільмі доведеться робити щось фізично складне. Могли б і попередити, що всі ці вправи в спортзалі - все це лише для того, щоб повернутися і зняти капюшон.

 
Хемілл в сьомому епізоді

Про цілющий ефект сміху

Коли ми знімали таку серйозну сцену, як загибель Обі-Ван Кенобі, ми постійно іржали. Постійно! Складно було грати трагізм, коли навколо все тільки те й робили, що дуріли. Уявіть собі, сидить такий Алек Гіннесса, один з найбільш шанованих англомовних акторів, а поруч з ним - височенний хлопець, одягнений в костюм собаки, з навушниками на голові. Ну як це можна сприймати всерйоз?

Про зубну гігієну

Моя дружина в ті роки була моїм дантистом. Я запросив її на побачення, і вона запитала у мене, ким я працюю. Я кажу, мовляв, так і так, я актор, знявся у фільмі «Зоряні війни». А вона питає: «Це приблизно те ж саме, що "Зоряний шлях"?» Я спочатку сторопів, а потім і кажу: «Так, це один в один як "Зоряний шлях"». А коли ми пішли на прем'єру, моя дружина довго і уважно дивиться на екран, і каже: «Які неякісні коронки». Серйозно, це все, що вона помітила? Хай буде з нею зубна нитка!

Виходив Хемілл зі сцени з собачкою в руках, підспівуючи бітлівські пісні «Hello, Goodbye» і фотографуючи гігантську аудиторію.

 
Марк Хемілл залишає сцену після виступу на Star Wars Celebration
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####