19
ЛИП
2016

Режисери «Зоряних війн» зіграли один у одного в камео

На конвенті Star Wars Celebration пройшла конференція під загадковим заголовком Future Filmmakers («Кінематографісти майбутнього»). Там взяли участь всі, хто відповідальний за свіжі прийдешні проекти «Зоряних війн» - «Епізоду 8» і спін-оффа про Хана Соло.
 

У найбільшому залі лондонського конвент-центру ExCel зібралося близько 4000 чоловік, щоб взяти участь в останній конференції Star Wars Celebration. Вів захід головний фанбой «Зоряних війн» Пабло Ідальго, і він поступово запрошував на сцену людей, причетних до майбутніх проектів Disney і Lucasfilm. Спочатку до нього приєдналася продюсер франшизи Кетлін Кеннеді, потім постановник «Епізоду 8» (робоча назва якого «Космічний ведмедик») Раян Джонсон і режисерський дует спін-оффа про Хана Соло Крістофер Міллер і Філ Лорд.

Доповнився склад учасників виконавцем ролі Хана Олденом Еренрайком, зіркою «Пробудження сили» і, власне, «Космічного ведмедика» Джоном Боєга. А під кінець до теплої компанії і зовсім приєдналися Люк з Леєю - Марк Хемілл і Керрі Фішер знову вийшли на сцену зі своїми ручними собачками.

 
На фото: Раян Джонсон

На конференції не було ніяких одкровень і несподіваних новин, не було показано ніяких кадрів (тільки кілька фотографій зі зйомок) з «Епізоду 8». Весь захід виявилося дуже урочистим способом для оголошення рівним рахунком нічого. Але все ж дещо цікаве можна було дізнатися протягом цієї години.

Поки Раян Джонсон працював над сценарієм «Епізоду 8», він і сценаристи щодня отримували відзняті матеріали з майданчика «Пробудження сили».

Коли Джонсон вперше приїхав на Lucasfilm, він привіз з собою домашнє морозиво, і всі тут же закохалися в цього хлопця.

Джонсон змушував всю знімальну групу дивитися старі класичні фільми - «Вертикальний зліт», «Міст через річку Квай», «Невідправлений лист».

 
На фото: Олден Еренрайк, Філ Лорд та Кріс Міллер

«Епізод 8» починається рівно з того моменту, коли закінчується «Епізод 7». Тобто зі сцени, в якій Рей приїжджає до Люка й простягає йому світловий меч. Що, загалом-то, логічно, тому що дія зупинилося на потужному кліфгенгері. Однак в історії франшизи це буде перше продовження такого роду - раніше «Зоряні війни» пропускали по кілька років між подіями серій.

Режисер восьмого епізоду мало не пустив ностальгічну сльозу, коли вперше побачив декорацію «тисячолітнього сокола» в натуральну величину, відбудовану на студії Лонгкросс неподалік від Лондона.

Джонсон став першим режисером «Зоряних війн», які активно використовують соціальні мережі. Причому, почав це він робити ще до того, як з'явився твіттер. Тобто приблизно в кам'яному столітті.

На екрані показали ряд фотографій зі знімального майданчика. Щоб зелений екран не був аж надто зеленим, фото перевели в ч/б. Але Джонсон поспішив всіх запевнити, що реальних декорацій у фільмі теж вистачає, просто він не хоче їх показувати і все спойлерити.

 
Один зі знімків Райана Джонсона

Багато сцен «Епізоду 8» було знято в Ірландії, і не тільки на острові Скелліг, але і по всьому узбережжю. Всі терміново збиратися в Ірландію до того, як це стало модним!

Коли Джонсон працював над сценарієм, Гарет Едвардс в тій же будівлі займався пост-продакшеном «Бунтаря один».

Кріс Міллер і Філ Лорд перебралися до Британії тільки 2 дні тому. Зараз вони працюють над сценарієм спін-оффа про Хана Соло разом зі сценаристом Лоуренсом Кезданом і його сином Джоном.
Міллер грав в «Зоряні війни» зі своїми сестрами в дитинстві. Він був Ханом, старша сестра - Леєю, а молодша - якоюсь Марго. Цю Марго вони вигадали - вона нібито була сестрою принцеси Леї.

Лорд і Міллер не отримали камео у фільмі «Бунтар один», хоча для них були готові костюми, і режисери навіть пройшли примірку. Зате Гарет Ервадс з'явиться в «Епізоді 8», а Раяну Джонсону дісталося півтори секунди слави в «Бунтарі один».

 
Гарет Едвардс у восьмому епізоді

Міллер, втім, вже встиг побувати в «Зоряних війнах». У 1997 році він зіграв штурмовика в спеціальному виданні фільму «Імперія завдає удару у відповідь». Рівно півсекунди загальним планом.

Щоб вибрати актора на роль Хана Соло, Міллер і Лорд переглянули 3000 кандидатів. І це була величезна трата часу і грошей, тому що в результаті роль дісталася тому, хто найпершим прийшов на прослуховування.

Це був Олден Еренрайк, про що повідомляють з такою помпою, як ніби ніхто цього не знав. Новина ця з'явилася ще в травні, але хлопці і самі розуміють це, і жартують зі сцени, що «найретельніше охороняючий секрет Голлівуду» тепер офіційно більше не секрет.

 
Олден Еренрайк на Star Wars Celebration в Лондоні

Еренрайк відомий в Голлівуді під кличкою So Simple (скорочене від його репліки Would That It Were So Simple - фрази, яку він у фільмі Коенів «Аве, Цезар!» повторив дуже багато раз). Він зізнався, що процес кастингу - від його першого прослуховування до затвердження на роль - зайняв довгі шість місяців. У якийсь момент йому довелося залізти на борт «Сокола» і відіграти сцену з Чубаккі.

Зйомки фільму про Хана Соло починаються в кінці січня або на початку лютого.

Джон Боєга знехотя повідомив, що його герой Фінн не буде все-таки весь наступний фільм в комі, хоча саме в такому стані він закінчив попередній епізод.

Також Боєга поплескав Еренрайка по плечу зі словами: «Блін, цей хлопець посміхається точно як Хан Соло!»

Під кінець на сцену вийшли Марк Хемілл і Керрі Фішер зі своїми псами. Фішер заявила, що прийшла сюди тільки для того, щоб пробити бульдогові Гарі роль в 9-му епізоді. «У "Зоряних війнах" не вистачає собак!» - сказала актриса.

Фільм про Хана Соло вийде в прокат 25 травня 2018 року.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####