21
ЛИП
2016

Netflix покаже новий серіал «Зоряний шлях»

Стрімінговий сервіс Netflix став володарем прав на міжнародний показ серіалу «Зоряний шлях», серед шоураннерів якого творець «Ганнібала» Браян Фуллер.

У лютому 2016-го стало відомо, що канал CBS збирається випускати на екрани новий «Зоряний шлях». Для розробки серіалу були найняті Браян Фуллер (шоураннер «Ганнібала» і «Американських богів») і Алекс Куртцман, який продюсував кіноверсію «Зоряного шляху» і «Стартрек: Відплата».

 
Кадр з серіалу «Зоряний шлях»

Фуллер доклав руку до сценаріїв 22 серій «Зоряний шлях: Вояджер». Шоураннер починав кар'єру в якості сценариста-фрілансера, але піднявся по службових сходах до поста співпродюсера серіалу.

Новий «Зоряний шлях» запустить додаток CBS All-Access - платний сервіс, який буде коштувати $ 5,99 на місяць і дозволить дивитися не тільки все нові серії, але і всі старі серії франшизи, а також інші проекти каналу.

Однак цей сервіс буде доступний тільки в Америці і Канаді, тоді як в іншому світі, як повідомляє Variety, кожна серія нового «Зоряного шляху» з'явиться на стрімінговому сервісі Netflix через 24 години після американської прем'єри.

 
Кадр з серіалу «Зоряний шлях»

Зйомки серіалу почнуться в Торонто у вересні 2016 року, а перша серія «Зоряного шляху» з'явиться в ефірі в січні 2017 року. Творці обіцяють представити нову команду, новий корабель і нові пригоди.

50 років тому оригінальний «Зоряний шлях» насилу залишився в ефірі. Серіал Джина Родденберрі не міг похвалитися високими рейтингами за часів, коли глядачі любили дивитися «Моя дружина мене причарувала» або «Головний госпіталь». Вийшовши в ефір NBC в 1966 році, «Зоряний шлях» протримався три сезони і був закритий після 79 серій, незважаючи на море листів від шанувальників на підтримку серіалу. Восени 1969-го канал повторив «Зоряний шлях», і до кінця 1970-х історія пригод капітана Кірка і Спока знайшла потужний культовий статус.

На хвилі повторів «Зоряного шляху» в 1987 році дебютував серіал «Зоряний шлях: Наступне покоління», після якого з'явилися «Зоряний шлях: Вояджер», «Зоряний шлях: Далекий космос 9» і «Зоряний шлях: Ентерпрайз». Телевізійний всесвіт, відкритий п'ять десятків років тому, продовжиться і в наш час.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####