21
ЛИП
2016

Фінал франшизи «Дивергент» не покажуть в кінотеатрах

Студія Lionsgate, проаналізувавши дані прокату фільмів франшизи «Дивергент», вирішила показати четверту частину по телебаченню, після чого запустити спін-офф у вигляді серіалу.

Переговори перебувають на початковій стадії, але студія твердо має намір пропустити реліз четвертої частини «Дивергент» на великих екранах.

 
«Дивергент»

«Дивергент», що вийшов в 2014 році, коштував $ 85 млн і зібрав в світі $ 263 млн. На тлі успіху «Голодних ігор» це був відносно скромний результат, але все ж франшизу продовжили. Ніл Бергер покинув режисерське крісло сиквела, яке зайняв Роберт Швентке. «Дивергент. Глава 2: Інсургент» коштував вже $ 110 млн, але в прокаті показав приблизно той же результат, що і оригінал ($ 297 млн).

«Дивергент. Глава 3: Віддана» вийшов навесні 2016-го і дуже слабо показав себе в прокаті. У США фільм зібрав лише $ 66 млн, а в цілому $ 179 млн, не зумівши навіть окупити свій бюджет в $ 110 млн.

Фільми франшизи «Дивергент» засновані на серії книг Вероніки Рот. Дія розвивається в суспільстві майбутнього, де люди розділені за своїми соціальними та персональними характеристиками.

 
«Дивергент. Глава 2: Інсургент»

Реліз четвертого фільму франшизи був запланований на березень 2017 року, однак протистояти йому будуть сиквел «Всесвітньої війни Z» і нова «Мумія» з Томом Крузом. Екранізація підліткової постапокаліптичної фантастики тут явно буде зайвою.

Як повідомляє Variety, цього літа Lionsgate планувала знімати четверту частину «Дивергент» в Атланті, проте стратегію довелося змінити. Виробництвом тепер займеться телевізійний департамент студії. Очікується, що останній фільм закінчить історію з оригінальними акторами і представить нових персонажів, які і стануть героями серіалу.

Знімати фільм буде Лі Толанд Крігер, режисер драми «Вік Аделайн». Чи повернуться Шейлін Вудлі, Тео Джеймс і Енсел Елгорт до своїх образів для зйомок в телефільмі, поки не повідомляється.

 
«Дивергент. Глава 3: Віддана»

Нагадаємо, що в березні 2016 року стало відомо, що Lionsgate має намір істотно скоротити бюджет четвертої картини франшизи. Схоже, що вихід фіналу «Дивергента» на телебаченні і є спроба зменшити витрати.

Студія Lionsgate коментувати ситуацію відмовилася.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####