22
ЛИП
2016

Comic-Con стоячи аплодував кадрам фільму Люка Бессона

Французький постановник Люк Бессон прибув в Сан-Дієго представити свою нову картину «Валер'ян і місто тисячі планет». Перші кадри фільму Comic-Con зустрів стоячими оплесками.
 
Кадр з фільму «Валер'ян і місто тисячі планет»

Як і Олівер Стоун, Люк Бессон вперше прибув на Comic-Con, правда, на відміну від свого американського колеги, його проект більше підходить для презентації в величезному залі H виставкового комплексу в Сан-Дієго.

«Валер'ян» - екранізація популярних французьких коміксів «Валер'ян і Лорелін». Він видавався з 1967 по 2010 рік. Головні герої - імпозантний брюнет Валер'ян і його рудоволоса супутниця Лорелін, які подорожують у часі і просторі. Комікс вплинув на подальший розвиток фантастики. Сліди «Валер'яна і Лорелін» можна знайти в самих різних картинах - від «Зоряних війн» до «П'ятого елемента» і «Аватара».

 
Кадр з фільму «Валер'ян і місто тисячі планет»

За словами Бессона, він закоханий в комікс з 10 років і з тих пір мріяв зняти за ним фільм. З його творцем, Жан-Клодом Мез'єром, режисер познайомився на зйомках «П'ятого елемента». Протягом багатьох років Мез'єр цікавився, коли ж Бессон візьметься екранізувати «Валер'яна». Був написаний сценарій, але після релізу «Аватара» його довелося відкласти - Бессон настільки був вражений стрічкою Джеймса Кемерона, що не хотів повторювати його проект. Втім, минав час і «Валер'ян» знову опинився життєздатним: Люк Бессон придумав, як повести його історію в іншому напрямку.

Прямо під час панелі по «Валер'яну» Бессону була вручена премія Inkpot award, якої удостоюються професіонали в області коміксів, анімації, фантастики і кіно. Режисер подякував конвенту, але поставив нагороду на стіл і сказав, що не забере її, якщо показаний матеріал глядачам не сподобається.

 
Бессон отримує Inkpot award

Бессон дарма побоювався: семихвилинна нарізка привела глядачів у захват. Вона почалася з кадрів, знятих в космосі в 1975 році. Потім була розповідь про планету Альфа, званої «Містом тисячі планет», оскільки саме там всі жителі Землі возз'єдналися. Починалася як космічна станція, Альфа розросталася. В 2100 прибули інопланетяни і приєдналися до неї. До 2300 році Альфа збільшилася настільки, що їй довелося віддалитися від Землі.

2700 рік. До цього часу Альфа перетворилася в перенаселене місце, де хмарочоси ростуть з усіх боків (як зверху, так і знизу). Існує район, де світять тільки газові лампи - там живуть істоти, яким необхідний газ. Тунелі з'єднують різні райони, і в них досить брудно. Як пишуть очевидці, картинка хоч і яскрава, але є відчуття, ніби це «П'ятий елемент» в стилі «Того, що біжить по лезу».

Одного з прибульців звуть KC02. Він виглядає як робот, але насправді складається з газу, який стримує залізний «костюм». Бессон показав кілька варіантів інопланетян, які будуть у фільмі, і всі вони не дуже-то гуманоїдні. Наприклад, один з персонажів схожий на жовту жабу, але з величезним черепом. Є чарівний пухлик-прибулець на ім'я Так - тому що тільки «так» він вміє говорити.

Дія «Валер'яна» розвивається протягом 24 годин.

У показаному матеріалі ще не були готові візуальні ефекти, але вигляд Дейна ДеХаана і Кари Делевінь в металевих костюмах привів зал в захват. В одній сцені Лорелін спритно відбивається від бугаїв, які намагаються її схопити. В іншій - Валер'ян переміщається між вимірами. З'являється Ітан Хоук, який грає ексцентричного власника бурлеск-шоу в кварталі Червоних Ліхтарів.

Глядачі також помітили співачку Ріанну, що з'являється в клубі героя Хоука. Бессон прокоментував: «Мене часто запитують, кого грає у фільмі Ріанна. Не можу сказати, але ви собі навіть не уявляєте!»

 
На фото: Кара Делевінь і Дейн ДеХаан

ДеХаан, що вийшов на сцену, помітив: «З глузду з'їхати. Я вдруге бачу цю нарізку, а вона все одно круто виглядає. Я вважаю, що Валер'ян - такий космічний бро. Він вважає себе дуже крутим солдатом, але насправді йому просто дуже щастить, а головне - поруч з ним Лорелін. Без неї він ніщо».

Делевінь, також приєдналася до режисера, описує свою героїню як сильну, незалежну, працелюбну і наполегливу дівчину. Але вона також вважає, що в парі герої працюють краще. «Один без одного вони не зможуть домогтися всього, чого домагаються разом».

Зараз Люк Бессон буде відточувати візуальні ефекти фільму, на що у режисера є майже рік.

Фотографія на пам'ять!

 

 
І вона ж, але в твіттері ДеХаана.
 

За матеріалами Coming Soon, Entertainment Weekly. Фото: Getty Images.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####