27
ЛИП
2016

Едді Редмейн зіграє ворога Томаса Едісона

Лауреат премії Американської кіноакадемії Едді Редмейн приєднався до нового режисерського проекту Мортена Тільдума The Last Days of Night, над сценарієм якого працював Грем Мур.
 
На фото: Едді Редмейн

Компанія Тедді Шварцмана Black Bear Pictures ще напередодні Каннського фестивалю придбала права на текст оскароносного автора «Гри в імітацію», який заснований на його ж власної книзі. Видавництво Random House планує з великим помпою випустити нон-фікшен Мура до 16 серпня.

«Останні дні ночі» досліджує історичну патентну битву між двома титанами епохи індустріалізації. Під кінець 1880-х Томас Едісон вплутався в гучний судовий розгляд зі своїм єдиним конкурентом Джорджем Вестінгаузом. На кону процесу перебували нечувана на ті часи сума в один мільярд доларів і, головне, доля подальшої електрифікації Америки. Щоб захистити себе, промисловець Вестінгауз несподівано вибирає в якості повіреного невідомого Пола Кравата, 26-річного випускника Колумбійської університету. Незважаючи на свою молодість, адвокат виявляється хитрим і зухвалим суперником, перед яким стоїть неймовірно складне завдання.

Саме Каравата і зіграє Редмейн. Виробництво стрічки з його участю стартує у Великобританії в кінці січня наступного року, а реліз заплановано на осінь 2017 року.

 
На фото: Мортен Тільдум

Фільм в постановці Тільдума продюсує згаданий вище Шварцман і його колеги по «Грі в імітацію» Ідо Островскі і Нора Гроссман. Black Bear Pictures повністю бере на себе фінансування проекту.

Зірку «Теорії всього» в цьому році можна буде побачити в стрічці «Фантастичні звірі і де їх шукати» в образі Ньюта Скамандера. У 2015-му Редмейн з'являвся в драмі «Дівчина з Данії», за яку вдруге номінувався на «Оскар».

 
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####