29
ЛИП
2016

«Не вимикай світло» отримає сиквел

Студія Warner, побачивши вдалі збори горора «Не вимикай світло», моментально заявила про запуск у виробництво продовження фільму.

Бюджет «Не вимикай світло» склав всього 4,9 млн доларів, а на його рахунку тільки в Америці вже 27,6 млн. Шведський режисер Девід Ф. Сандберг, який дебютував у великому кіно цією стрічкою, вже підтвердив, що повернеться до постановки сиквела.

 
На фото: Девід Ф. Сандберг

«Не вимикай світло» заснований на короткометражці «Без світла», яку Сандберг разом з дружиною Лоттой Лостен зняли в 2013 році.

 
Дружина Девіда Сандберга Лотта Лостен у фільмі «Не вимикай світло»

Пробитися в рідній кінематограф подружжю не довелося. «Ми з дружиною намагалися знайти гроші, щоб зняти кіно в Швеції, - каже Сандберг. - Подавали на гранти, але нам завжди відмовляли. Тоді я подумав: "До біса все це. У мене є камера, а Лотта - актриса". Я купив світильники в IKEA, ми спорудили рейки для камери і зняли Cam Closer - короткометражку про те, як телефон дозволяє бачити майбутнє. Жінка, якій судилося вбивство, намагається зупинити його. Ми вивісили фільм в мережу, не отримали особливого прийому, але подумали, що на цьому не зупинимося».
 

Потім Сандберг взяв участь в британському конкурсі трихвилинних фільмів Bloody Cuts з фільмом «Без світла». Конкурс Сандберг не виграв, але зате отримав премію як кращий режисер. Поступово «Без світла» почав поширюватися по мережі, і до подружжя полетіли пропозиції від агентів, продюсерів і студій.
 

Режисер сподівався почути дзвінок від Шведського кіноінституту, але йому подзвонили з студії New Line. Серед продюсерів повнометражного фільму виявився і набивший руку на горорах Джеймс Ван, для якого Сандберг зараз знімає «Анабель 2».

Головну жіночу роль у «Не вимикай світло» зіграла Тереза ​​Палмер. Її героїня покинула рідну домівку, вирішивши, що всі дитячі страхи залишилися позаду. Колись давно дівчинка не могла відрізнити реальність від вигадки, коли гасло світло. Але зараз її молодший брат відчуває щось подібне. Щось страшне якось пов'язано з їх матір'ю (Марія Белло).


Сценарист першого фільму Ерік Хайссерер напише продовження, а Девід Ф. Сандберг повернеться в режисерське крісло. «Коли у мене просять поради про те, як пробитися до Голлівуду, я відповідаю, що почав знімати кіно в своїй квартирі. Слідуйте за своєю мрією, знімайте, публікуйте в інтернеті. Ніколи не знаєш, хто побачить твій фільм», - каже Сандберг.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####