03
СЕР
2016

Бенедикт Камбербетч влаштує замах на диктатора

Сценарист фільмів «Макбет» і «Кредо вбивці» Майкл Лесслі адаптує роман Джеффрі Хаусхолда «Самотній вовк» (Rogue Male). Головну роль у фільмі зіграє Бенедикт Камбербетч.
 
Кадр з фільму «Полювання на людину»

За книгою Хаусхолда вже поставлена ​​стрічка «Полювання на людину», знімав яку Фріц Ланг. В останній раз «Самотній вовк» піддавався екранізації в 1977 році у Великобританії, але на телебаченні. Головну роль тоді зіграв Пітер О'Тул.
 
Пітер О'Тул в стрічці «Самотній вовк»

Протагоніст роману - безіменний британський мисливець. Навесні 1938 року вирішує подивитися на одного безіменного європейського диктатора через приціл своєї гвинтівки. Вбивати диктатора чоловік не збирається. Однак таємна поліція ловить героя, катує його і скидає з обриву, залишаючи на вірну смерть. Герой дивом виживає і починає мстити своїм катам, а також планує даний замах на диктатора.

Хаусхолд неодноразово підкреслював, що метою його героя може бути Гітлер, хоч той жодного разу і не називається в романі. «Мені хотілося, щоб читач сам вирішив, кого він бачить в цьому образі - Гітлера або Сталіна», - говорив письменник.

Бенедикт Камбербетч не тільки зіграє протагоніста в новій екранізації, але і спродюсує картину. «Як актор і як продюсер, я дуже радий можливості перенести один з найцінніших англійських романів на великий екран», - сказав Камбербетч.

 
На фото: Бенедикт Камбербетч

Відзначимо, що актор висловлював бажання частіше зніматися в трилерах або бойовиках, для чого в 2013 році разом з друзями створив продюсерську компанію SunnyMarch.

В цьому році Камбербетч можна буде побачити в блокбастері студії Marvel «Доктор Стрендж».

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####