03
СЕР
2016

Дж. К. Ролінг більше не писатиме про Гаррі Поттера

Британська письменниця Дж. К. Ролінг заявила, що більше не напише жодної історії про хлопчика, який вижив.
 
На фото: Дж. К. Ролінг

31 липня відбувся реліз книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя», що включає в себе однойменну п'єсу, що стала основою для вистави. Дія розвивається через 19 років після подій, про які було розказано в сьомій книзі «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії». Написали «Прокляте дитя» Джек Торн і Джон Тіффані за участю Джоан Ролінг.

Про свого героя Ролінг говорить зараз так: «У п'єсі він проходить дуже великий шлях, і, думаю, на цьому ми з ним і розлучимося. Це наступне покоління, і мені приємно бачити, як красиво воно показано. Але з Гаррі - все».

 
London Palace Theatre

За сюжетом п'єси Гаррі Поттер трудиться в міністерстві магії, будучи чоловіком і батьком трьох дітей шкільного віку. Коли Гаррі стикається з минулим, яке ніяк не відстає від нього, молодший син Поттера, Албус, змушений розбиратися з сімейною спадщиною, яка ніколи його не приваблювала. Батькові й синові доведеться дізнатися неприємну правду: часом зло народжується там, де його ніхто не чекає.

Прем'єра вистави «Гаррі Поттер і прокляте дитя» відбулася в лондонському Palace Theatre 30 липня 2016-го. Критики прийняли п'єсу позитивно.

 
Перші володарі книги «Гаррі Поттер і прокляте дитя»

Продюсер фільмів про Гаррі Поттера Девід Хейман повідомив, що про перенесення «Проклятого дитя» на великий екран мови поки немає.

Українською мовою книга про доросле життя Гаррі Поттера вийде в жовтні.

Variety

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####