04
СЕР
2016

«Загін самогубців»: Думка зарубіжних критиків

2 серпня було знято ембарго на рецензії фільму «Загін самогубців». Західні критики прийняли стрічку не кращим чином.

На момент написання тексту на агрегаторі RottenTomatoes знаходилося 132 рецензії, 93 з яких були негативними, а 39 - позитивними. Разом всього 30%. До слова, це більше, ніж у блокбастера «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості». Зараз у фільму Зака ​​Снайдера рейтинг становить 27%.

 

Фільм Девіда Ейра повинен був стати своєрідною відповіддю темній стрічці Снайдера, але, судячи з усього, повну протилежність створити не вийшло. Як відзначають багато, «Загін самогубців» - вельми похмура стрічка, хоч і трохи менш серйозна. Незалежно від рецензій критики хвалять роботи Марго Роббі, Віоли Девіс, Вілла Сміта і, як не дивно, Джея Ернандеса. Загальний висновок такий: кіно слабке, але деяких персонажів хочеться побачити знову.

Variety

«Не дивлячись на безглуздий сюжет і надмірно серйозний тон, "Загін самогубців" стане одним з головних хітів літа. Участь Джареда Лето в ролі Джокера, швидше за все, подвоїть касовий потенціал картини. Дуже вдале доповнення, оскільки тільки фанати коміксів будуть знати, хто всі інші люди. Намагаючись уявити всіх нових героїв, Ейр починає фільм з монтажу, в якому розповідає про здібності персонажів і про те, як вони потрапили за грати, ніж сильно перевантажує перший акт стрічки».

 

The Playlist

«На відміну від "Бетмен проти Супермена", "Загін самогубців" змонтований набагато краще, але все одно виглядає як нерівний і самопальний виріб з безглуздих і погано поєднуюючих стилів, вклеєних жартів і плутаного оповідання. І, хоча зухвале почуття гумору допомагає фільму в плані розваги, третій фільм всесвіту DC - це зовсім не "Дедпул"».

The Hollywood Reporter

«На жаль, Джокер так до кінця і не стає частиною сюжету. Він виглядає як спеціально запрошена зірка, покликана оживити уявлення, коли це необхідно. На жаль, така необхідність виникає дуже часто в міру фільму. Джаред Лето зі своїми татуюваннями, металевими зубами і зеленими волоссям привносить елемент несподіванки і зловісного захоплення, але його Джокер не здатний захопити глядачів так, як це вдавалося Джеку Ніколсону і Хіту Леджеру. <...> "Загін самогубців", може, і не робить харакірі, але він точно наївся снодійного».

 

The Guardian

«Марго Роббі краде фільм у більшості своїх колег, але головною викрадачкою екранного часу стала Віола Девіс, що грає застебнуту на всі гудзики державну апаратницю (тут критик вживає слово «apparatchik») Аманду Воллер. Вона чудово грає - з крижаним спокоєм і загрозою. Якби фільм збільшив участь Девіс, прибрав кількість спецефектів, які до фіналу вивернуті на всю міць завдяки участі надприродних сил, то можна було б посилити діалоги і відносини між персонажами. <...> "Загін самогубців" обіцяє безумство і видає його. Але мені не вистачало більшої легкості і гумору».

Birth.Movies.Death.

«Ось що дивно: незважаючи на загальний бардак, на нерівну структуру і практично повну відсутність сюжету, незважаючи на нестерпну спробу виглядати круто, "Загін самогубців" ніби як працює. Багато акторів цілком хороші, але тільки четверо перетворюють "Загін" в глядабельне кіно. Головним сюрпризом став Джей Ернандес. Навіть незважаючи на жахливий сценарій, його Ель Діабло вийшов дуже вразливим і людяним. Прекрасний Вілл Сміт. Його Дедшот - моральний центр сюжету, і його спроба довести дочки, що він не повне гівно, формує хребет картини. <...> Харлі Квінн у виконанні Марго Роббі - ще один основний елемент фільму. Харлі - самий агресивний член команди, і Роббі грає її безжальною, але разом з тим дивно простодушною. <...> І остання в квартеті акторів, завдяки яким "Загін" працює, - Віола Девіс. У фільмі, де повно поганих хлопців, її Аманда Воллер - самий зловісний персонаж. Вона як Нік Ф'юрі, у якого зовсім відсутнє поняття моралі».

 

IndieWire

«Забавно, що історія про супергероїв, покликана прославити кращих лиходіїв жанру, страждає від присутності жахливого антагоніста. "Загін самогубців" починає кульгати на обидві ноги, після того як завершується формування команди, а фільм переходить до сцен битв. Частково це через те, що антагоніст - справжня катастрофа. Повна відсутність емоційного напруження. Персонаж проводить більшу частину часу на тлі хромакея і являє собою каскад невдалих сценарних рішень».

Девід Ейр вже встиг ознайомитися з деякими рецензіями і процитував в твіттері лідера мексиканської революції Еміліано Сапату: «Краще смерть в бою, ніж життя раба». Режисер додав: «За допомогою цієї цитати я зізнаюся в любові до фільму і вірю в нього. Я знімав його для фанатів. Кращий досвід в моєму житті».

 
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####