04
СЕР
2016

Фанати коміксів DC зажадали закрити Rotten Tomatoes

Інтернет породив чергову петицію: закрити агрегатор рецензій Rotten Tomatoes, тому що критики постійно пишуть погані рецензії на фільми за коміксами DC.

Каталізатором петиції послужили рецензії на стрічку «Загін самогубців», рейтинг якої зараз становить 30%. Це означає, що у фільму 70% негативних відгуків.

 
Сторінка «Загону самогубців» на Rotten Tomatoes

Автор петиції Абдулла Колдуотер з Олександрії (Єгипет) виклав свої вимоги коротко: «Ми вимагаємо закрити сайт, тому що його критики постійно пишуть негативні рецензії на фільми всесвіту коміксів DC, а саме: 1) "Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості"; 2) "Загін самогубців". Ці оцінки впливають на думку людей, не дивлячись на те що фільми насправді відмінні».

Під петицією можна знайти коментарі тих, хто підписався, серед яких будуть наступні слова:
  • «У наш час, коли новини та рецензії завдяки соціальним мережам поширюються дуже швидко, нечесні рецензії часто сприймаються дуже серйозно. Нечесні рецензії можуть зіпсувати очікування глядачів і вплинути на їх бажання дивитися фільм. Дивіться, що сталося з "Бетменом проти Супермена". Я до сих пір зустрічаю людей, які не дивилися його, дарма що вони часто ходять в кіно на фільми про супергероїв. І це неправильно».
  • «Я великий фанат коміксів, люблю DC, і, дивлячись на те, як Rotten Tomatoes знову і знову дає фільмам по ним погані рейтинги, я впадаю в розпач. Мені здається, що режисери "Бетмена проти Супермена" і "Загону самогубців" зняли хороші фільми».
  • «Критики з Rotten Tomatoes здебільшого упереджені або отримують гроші за погані рецензії. Люди ходять на цей сайт - джерело рецензій. І там їм нав'язують думку. Треба мати свою думку, а не чужу».
Інтернет вже не в перший раз спускає собак на критиків через фільмів DC, але, на жаль, при цьому багато хто не замислюється, як працює сайт Rotten Tomatoes. Він не займається написанням рецензій. Сайт лише збирає у себе на майданчику думки англомовних критиків.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####