09
ЛЮТ
2015

«Губка Боб» очолив домашній прокат

Мультфільм «Губка Боб: Життя на суші»
очолив американський прокат

Анімаційний фільм «Губка Боб: Життя на суші» очолив домашній прокат, заробивши в прем'єрні вихідні 56 мільйонів доларів. Це більше, ніж обіцяли йому найоптимістичніші прогнози. Досить непоганий старт для мультфільму з виробничим бюджетом 74 мільйона доларів.
 
Кадр з мультфільму «Губка Боб: Життя на суші»

На друге місце перемістився лідер попереднього уїк-енду фільм «Американський снайпер», збори якого склали 24,1 мільйона доларів. Всього ж в домашньому прокаті драма Клінта Іствуда заробила 283 млн доларів, що дозволило їй зайняти третє місце в рейтингу найкасовіших фільмів 2014 року.

На третьому місці фінішував фантастичний фільм «Піднесення Юпітер», який заробив у дебютний уїк-енд всього 19 мільйонів доларів. Для картини вартістю в 175 мільйонів доларів такий старт можна охарактеризувати не інакше як провальний.

Варто також відзначити досить слабкий старт в Північній Америці фільму «Сьомий син», який зняв російський режисер Сергій Бодров. Картина, прем'єра якої багато разів відкладалася, зібрала всього 7,1 мільйона доларів. Загальні збори стрічки складають 90 мільйонів доларів. Нагадаємо, що її виробничий бюджет склав 95 мільйонів доларів.

 
Джерело: kinonews.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####