16
СЕР
2016

Пішов з життя виконавець ролі R2-D2

У віці 81 року пішов з життя Кенні Бейкер, який прославився роллю R2-D2 з франшизи «Зоряні війни». Також на рахунку актора участь у фільмах «Бандити в часі», «Амадей», «Людина-слон» і «Лабіринт».
 
На фото: Кенні Бейкер

В юності малорослий син бірмінгемського гравера Бейкер не думав пов'язувати своє життя з шоу-бізнесом, але завдяки щасливому випадку отримав місце в цирковій трупі, де йому так сподобалося, що він вирішив продовжити роботу в індустрії розваг. Перша кінороль в масовці трапилася в 1962-му - це був горор «Цирк жахів» з Дональдом Плезенсом.

Участь в комічному дуеті The Mini Tones привернуло до Бейкера увагу широкої публіки, в тому числі відомого представника «нового Голлівуду» Джорджа Лукаса, який запросив артиста на зйомки своєї нової картини «Зоряні війни».

 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Нова надія»

Йому було відведено образ розумного дроїда R2-D2, який спілкується з оточуючими за допомогою химерної звукової системи, в основному складається з писку і свисту. Вихід фільму назавжди змінив кіноіндустрію, а Бейкер отримав головну роль в житті. Актор приміряв на себе костюм дроїда в майже всіх фільмах саги, за винятком «Пробудження сили», де він залишався консультантом і був згаданий в титрах.

Бейкер працював з Террі Гілліамом, Мілошем Форманом і Девідом Лінчем. Крім того, паралельно виступав на сцені з комічними номерами. В останні роки він не знімався через проблеми зі здоров'ям.

 
Лондонська прем'єра «Помста ситхів» в 2005 році

13 серпня 2016-го актор помер.

The Guardian

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####