05
ВЕР
2016

Джекі Чан стане володарем почесного «Оскара»

Майстер екшн-жанру Джекі Чан отримає почесний «Оскар» за свій внесок в кінематограф.
 
На фото: Джекі Чан

Разом з ним в листопаді ту ж нагороду поставлять на полицю режисер-документаліст Фредерік Вайсман, монтажер Енн Коутс і кастинг-директор Лінн Сталмастер.

«Це справжні першопроходці і легенди в своєму ремеслі. Ми вітаємо їх за неймовірні досягнення», - заявила президент Американської кіноакадемії Шеріл Бун Айзекс.

На рахунку у Джекі Чана зйомки в більш ніж ста фільмах, серед яких класика бойовиків «П'яний майстер», «Безстрашна гієна», франшиза «Поліцейська історія», «Обладунки Бога», «Проект А», «Розбирання в Бронксі» і трилогія «Година пік
».

Енн Коутс відповідала за монтаж таких фільмів, як «Лоуренс Аравійський» (він же приніс їй «Оскар» у відповідній номінації), «Людина-слон», «Чаплін», «Поза полем зору», «Ерін Брокович» і «П'ятдесят відтінків сірого».
 
Кадр з фільму «Лоуренс Аравійський»

Фредерік Вайсман прославився в кінці 1960-х своїм радикальним документальним проектом «Божевільні Тітіката». Також він зняв стрічки «Середня школа», «Модель», «Кабаре Crazy Horse» і «Національна галерея».

Лінн Сталмастер підбирав акторів для таких знакових проектів, як «Опівнічна спека», «Гарольд і Мод», «Позбавлення», «Супермен» і «Будучи там».

Церемонія нагородження володарів почесних «Оскарів» відбудеться 12 листопада 2016 року.

Oscars

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####