10
ВЕР
2014

PressKit "Небеса Реальні"

Небеса Реальні  / Heaven Is for Real
Відкриття категорії для розіграшу: 17 вересня 2014р.
 

“Ми всі вже бачили натяк на дещо, чи не так?  У першому подиху немовляти, у хоробрості друга, у любові матері або батька?”

Тодд Бурпо


Оснований на однойменному бестселері #1 за версією New York Times, фільм «Небеса реальні» розповідає реальну історію, широко відому у всьому світі – про надзвичайний досвід хлопчика та неймовірну мужність його батька, який прагнув донести світу відкриття сина.

Номінант на премію «Оскар» та володар премії «Еммі» Грег Кіннер грає Тода Бурпо, бізнесмена з маленького містечка, волонтера-вогнеборця і пастора, який намагається звести кінці з кінцями, щоб тримати свою родину «на плаву». Після того, як його маленького сина Колтона (дебютант Коннор Корум) відправляють на термінову операцію, Тод і його дружина Соня (Келлі Рейлі) ледь можуть повірити у його чудесне спасіння. Але вони абсолютно не готові до того, що відбувається потім – Колтон починає розповідати про подорож, яку він здійснив на небеса і назад. Хлопчик невинно розповідає своїй родині подробиці того, що саме він бачив і те, чого він аж ніяк не міг знати, Тода охоплюють сумніви і вагання аж до того часу, коли він віднаходить надію і силу мети.
 

 

Режисер – володар премії «Оскар» за сценарій фільму «Хоробре серце» Рендал Воллес.
Сценаристи: Рендал Воллес та Крістофер Паркер.  Фільм знятий за мотивами однойменної книги авторів Тода Бурпо і Лін Вінсент. Продюсери: Джо Рот та Т. Дж. Джейкс.
Виконавчі продюсери: Сью Бейден-Пауел, Сем Мерсер та Дерік Вільямс. Окрім Грега Кіннера, Келлі  Рейлі та Коннора Корума у фільмі знялися: володарка премії «Еммі» Марго Мартіндейл, номінант на премію «Оскар» Томас Хейден Черч. Композитор – Нік Гленні-Сміт.
До закадрової команди увійшли: оскароносний оператор Дін Семлер., художник-постановник Арв Грейвел, дворазовий володар премії «BAFTA» редактор Джон Райт, а також дизайнер костюмів Майкл Т. Бойд.
 
Маленький хлопчик, Таємниця та Одвічні Питання

У 2010 році книга невідомого автора несподівано посіла першу позицію в рейтингу бестселерів, який періодично складає газета the New York Times. Це була книга Тода Бурпо та Лін Вінсент «Небеса Реальні». На сьогодні продано більше 10 мільйонів примірників книги, вона перекладена на 35 мов різних країн світу.

Оповідь, передана в книзі, починається з найбільшого кошмару батьків: лікарі говорять, що хлопчик навряд чи перенесе операцію. Але Колтон все ж вижив – і це був лише початок сюрпризів. Після одужання 4-річна дитина почала розповідати неймовірні речі: що під час операції він піднісся на небеса, де бачив неймовірну красу та винятковий спокій, і навіть зустрів своїх померлих родичів, про існування яких ніколи не знав.
 

Спочатку подружжя Бурпо гадки не мало, що робити з цими розповідями. Він був таким невинним дитям, коли розповідав все це, що батьки були на 100% переконані, що він це не вигадав. Та навіть не дивлячись на те, що вони в той час були людьми на службі у віри – Тод служив пастором місцевої церкви у Небрасці – вони зустріли неочікуваний опір у вигляді питань, про які навіть ніколи не замислювалися.  Звичайно, вони багато говорили про небеса в абстрактному сенсі; але чи можливо таке, щоб їхній син пережив це на власному досвіді? А якщо він відкрив одну з найбільших таємниць всесвіту… чи можуть  і чи повинні вони ділитися цим знанням зі світом, схильним до зневіри та скептицизму?

Як і багато інших людей, режисер та сценарист фільму «Небеса реальні» Рендал Воллес втратив своїх близьких та задумався над питанням існування раю. Воллес вважається одним з найталановитіших сценаристів Голлівуду, серед його робіт – «Хоробре серце», «Чемпіон», «ми були солдатами» та «Людина в залізній масці». Фільм «Небеса Реальні» також піднімає глобальні питання природи віри та життя після смерті.

«Історія піднімає деякі найбільш цікаві питання, - говорить Воллес. – Питання того, що трапляється після того, коли людина помирає, задає собі, напевно, кожен. Але історія сім’ї Бурпо показує нам деякі інші важливі речі: що змушує нас почуватися живими саме зараз? В чому джерело віри? Що мотивує нас? Що є інструментом змін в нашому житті? Завдяки чому ми припиняємо боятися і починаємо рухатися далі з вірою і упевненістю? Саме цим мені подобається наш фільм».
 


Історію презентував Воллесу  ветеран Голлівуду, продюсер Джо Рот, який вже знав про книгу ще до того, як вона була видана. Маючи за плечима величезний досвід продюсування кіно, починаючи від 1970-х років, кінематографічні інстинкти Рота відразу спрацювали.    
«Останні 40 років у мене є стійка звичка читати розділ про книги у New York Times, сподіваючись на те, що натраплю на щось таке, що ніхто інший не знайде. І до цього часу моя стратегія не спрацьовувала, тому що коли New York Times публікував рейтинг найкращих книг, я з’ясовував, що хтось вже встиг купити на них права, - розповідає Рот. – Але коли я прочитав про цю книгу, мені це здалося такою неймовірною ідеєю для кіно. Вона піднімає питання, яке кожен собі задає: що буде після смерті? Не важливо, яку віру ти сповідуєш, або чи ти жив 2000 років тому чи живеш у 2014 році – ця тема ніколи не старіє».
 
На прохання подружжя Бурпо Рот зконтактував з продюсером Т. Д. Джейксом, популярним пастором та духовним лідером, щоб прокласти проекту шлях на великий екран. Джейкс з радістю доєднався до проекту. Він говорить: «Я думаю, кожен може щось знайти для себе в історії сім’ї, яка зіштовхується з одвічними питаннями. Думаю, що досвід родини, яка опиняється перед моральним вибором,  яка проходить через кризу і потім знаходить вихід з неї допоможе багатьом людям повірити в свої сили і знайти свої власні відповіді на запитання».

Для Воллеса головна сила книги «Небеса Реальні» не в тому, що побачив на небесах  Колтон і про що він розповідає, а в тому, наскільки його історія торкнулася, зворушила і вплинула на життя мільйонів людей.

В ході продовження роботи над сценарієм Воллес повторював усім членам команди одну річ. «Коли ми почали цей процес, я зрозумів, що кожен повинен постійно для себе повторювати назву фільм – «Небеса Реальні». Я завжди відчував, що нам потрібна реальна історія про реальних людей – було важливим, щоб кожна сцена, кожне слово несли в собі відчуття реальності повсякденного життя».  
 

Подружжя Бурпо було вдячне Воллесу за такий реалістичний та пристрасний підхід. «Мені справді подобається те, як працює мозок Рендала, - говорить Тод Бурпо, який і по сьогодні залишається пастором в містечку Імперіал, штат Небраска, хоча його книга стала світовим бестселером та феноменом. – По правді, він додав кілька речей, про які ми навіть ніколи не говорили, але він якимось чином підкреслив реальність життя нашого маленького  містечка, а також мої стосунки з батьком. Він думав, що робить творчий процес, а насправді показав реальні речі».

Хоча Бурпо і розуміли, що фільм трохи змінить оповідання, передане в книзі, їхньою основною вимогою було зберегти і точно передати бачення їхнього сина. «Тод дав мені зрозуміти, що не хоче опинитися в такій ситуації, коли Колтон підійде до нього після перегляду фільму і скаже «Тато, я цього не говорив»,  - пояснює Рот. – Тому ми з особливою увагою ставилися до слів та специфіки оповідей Колтона» (сам Колтон наразі навчається у коледжі і продовжує розповідати про свою подорож на небеса).

«Ми відчуваємо, що посіяли зерно, а люди вже самі повинні вирішувати, вірити цьому чи ні», - пояснює Бурпо.
 
# # # # #