21
ВЕР
2016

Warner Bros. зробила Марго Роббі зіркою першої величини

Warner Bros. уклала з Марго Роббі угоду, що дає студії перевагу при запуску нових проектів актриси.

Студія підписала з Роббі так званий first look deal - контракт, при якому Warner Bros. набуває право на те, щоб завжди першою оцінювати власні проекти зірки і приймати рішення про їх підтримку. Натомість актриса отримує гарантовану щорічну винагороду та оплату витрат на потреби її виробничої компанії LuckyChap Entertainment. При цьому в разі відмови від підтримки якогось конкретного проекту вона вільна запропонувати його конкуруючій студії.

 
Кадр з фільму «Фокус»

Це означає, що Warner Bros. довіряє Марго Роббі, вірить в успіх її майбутніх фільмів і хоче бути першою в курсі всього, що вона робить не тільки як актриса, але і як продюсер. Вважається, що first look deal укладають тільки кінематографісти A-класу - від Бреда Пітта (його фірма Plan B співпрацює з Paramount) і Леонардо ДіКапріо (аналогічна ситуація з Appian Way Productions і Warner Bros.) до Рона Говарда (його Imagine Entertainment в зв'язці Universal ) і Джеймса Кемерона (дружба Lightstorm і 20th Century Fox).
 
Кадр з фільму «Легенда про Тарзана»

Один з найвідоміших прикладів подібної співпраці - це партнерство тієї ж Warner Bros. з фірмою Malpaso Productions Клінта Іствуда, який вже багато років практично всі свої задумки втілює на цій студії (за винятком, наприклад, «Підміни», яка пішла до Universal).

Всього Роббі зробила разом з компанією три картини: «Фокус», «Легенда про Тарзана» і«Загін самогубців». Можливо, саме успіх останнього проекту (700 млн в світовому прокаті) змусив Warner запропонувати зірці довгострокове співробітництво. Зараз актриса планує зіграти в спін-оффі, присвяченому її героїні Харлі Квінн з «Загону самогубців». Вона ж збирається зайнятися продюсуванням фільму.

 
Кадр з фільму «Загін самогубців»

Вважається, що така угода є частиною нової стратегії Warner, запропонованої топ-менеджером компанії Грегом Сілверманом і спрямована на збільшення випуску історій з жінками в головних ролях.

Variety

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####