27
ВЕР
2016

У «Джона Віка 2» буде ще більше екшн-сцен

До лютневого релізу фільму «Джон Вік 2» ще є час, але режисер Чад Стахелскі вже починає говорити з пресою про сиквел.

Бойовик про кілера, який мстить за вбиту собаку, вийшов в 2014 році, коштував всього 20 млн, а в світовому прокаті зібрав 86 млн. Згодом картина відмінно розходилася на домашньому відео. Головну роль виконав Кіану Рівз, викликавши захоплення як глядачів, так і критиків.

 
Фрагмент тизер-постера фільму «Джон Вік 2»

Фільм знімали Чад Стахелскі і Девід Літч, але режисерське крісло сиквела зайняв тільки Стахелскі. Літч відволікся на інший проект, зберігши за собою функції виконавчого продюсера.

«Відразу після виходу "Джона Віка" нас просили розповісти побільше про цей готель для кілерів, - каже Чад Стахелскі. - Цікавилися історіями тих чи інших персонажів, питали, що це за світ такий, де всі настільки круті». Режисер обіцяє, що в сиквелі глядачі отримають відповіді на деякі питання.

У другому фільмі Джону Віку доведеться зіткнутися з наслідками подій, які ми бачили в першій картині. Зрештою, убивши стільки людей, не можна не викликати чийсь гнів. «Нам з Девідом хотілося відповісти на питання: як жити в такому світі? Головне для нас в кіно - створення світів і можливості для ескапізму. Сподіваюся, у другому фільмі у нас багато вийде».

 
Кадр з фільму «Джон Вік»

Серед нових персонажів «Джона Віка 2» є герої Коммона і Рубі Роуз. Але головним поповненням стане, звичайно, персонаж у виконанні Лоуренса Фішберна, з яким Кіану Рівз знімався в трилогії «Матриця».

Цікаво, що Чад Стахелскі також знайомий з Фішберном. На зйомках «Матриці» він був координатором трюків і каскадером. «Я зателефонував Лоуренсу, і він з радістю погодився допомогти нам. Кого він грає? Ми кличемо його Королем кубел, а решта буде спойлером».

Стахелскі також визнається, що в сиквелі буде більше дії, ніж в першому фільмі: «Я б сказав, що екшн-сцен у нас рази в два більше. Ми додали обертів в сцени з погонями».

 
Чад Стахелскі на зйомках «Джон Віка»

Відомо, що «Джон Вік 2» почнеться зі сцени погоні, причому за кермом однієї з машин буде сидіти сам Кіану Рівз, а не каскадер.

Світова прем'єра фільму «Джон Вік 2» призначена на 9 лютого 2017 року.

Entertainment Weekly

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####