27
ВЕР
2016

Sony отримає підтримку китайського конгломерату Wanda

Відразу кілька фільмів студії Sony підтримала китайська компанія Dalian Wanda Group. Серед них і ремейк «Джуманджі» з Двейном Джонсоном.

Чутки про альянс китайського конгломерату і американської кіностудії з'явилися на початку тижня і моментально отримали підтвердження. Wanda допоможе деяким фільмам студії з просуванням в Китаї, а іншим забезпечить фінансування від 10 до 15 відсотків бюджету.

 
Dalian Wanda Group

Офіційно поки ці цифри не отримали підтвердження, проте джерела Deadline стверджують, що розглядається підтримка наступних фільмів: «Джуманджі», «Пробудження», «Барбі» і нові «Смурфики». За деякими даними, до цього списку може додатися сиквел «Того, що біжить по лезу», який зніме Дені Вільньов.
 
«Джуманджі»

Глава Sony Том Ротман намагається перетворити студію в компанію, орієнтовану на глобальний ринок, і Wanda, безумовно, стане відмінним партнером для часткового здійснення задуму. Компанія допоможе картинам Sony максимально охопити зростаючий китайський ринок, приверне глядачів. Для цього у Wanda Group чимало інструментів, зокрема куплений недавно за 350 млн доларів китайський портал Mtime, який займається онлайн-продажем квитків в кіно, мерчендайзом і кіномаркетингом.

Також Wanda володіє найбільшою мережею кінотеатрів в Китаї. На початку серпня 2016-го компанія уклала договір з IMAX, згідно з яким відкриє ще 150 кінотеатрів IMAX протягом найближчих шести років. На сьогоднішній день у веденні Wanda Group знаходиться більше 160 IMAX-кінотеатрів Китаю.

 
Глава Sony Том Ротман

Угода Sony стала результатом прокату блокбастера «Warcraft: Початок», який провалився в США, але отримав відмінний прийом в широкому прокаті Китаю, де фільм заробив більше 200 млн доларів.

Таким чином, Wanda розширює свою присутність в Голлівуді. Нагадаємо, що китайський конгломерат в січні 2016-го придбав за 3,5 мільярда доларів студію Legendary, завдяки чому Wanda профінансує як мінімум шість фільмів студії Universal, де зараз базується Legendary.

 
«Пробудження» теж отримає підтримку з Китаю

Влітку 2016-го Wanda виклала 500 млн фунтів за найбільшу мережу європейських кінотеатрів Odeon & UCI Cinemas Group. Навесні 2016 року компанія AMC Entertainment Holdings Inc під керуванням Wanda придбала мережу американських кінотеатрів Carmike Cinemas за 1,1 млрд доларів. Вже завдяки цій угоді Wanda Group стала власником найбільшої мережі кінотеатрів в світі.

З огляду на все кінотеатри, наявні у Wanda Group, конгломерат буде отримувати 15% світових касових зборів.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####