03
ЖОВ
2016

Lionsgate може продовжити «Сутінки»

Глава Lionsgate Motion Picture Group Патрік Ваксбергер натякнув, що не виключає можливості продовження популярної франшизи «Сутінки».
 
«Сутінки. Сага. Світанок: Частина 2»

У суботу, 1 жовтня, на кінофестивалі в Цюріху Ваксбергер отримав почесну премію за досягнення в індустрії. Продюсеру 64 роки, майже 50 з яких він провів у кінобізнесі. 30 років з них Ваксбергер провів в секторі продажів.

Уже перший фільм його компанії Odyssey «Пелле-завойовник» отримав «Золоту пальмову гілку» Каннського фестивалю, а потім був удостоєний премії «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою».

Серед інших фільмів, до розробки яких Патрік Ваксбергер мав відношення, є «Пам'ятай» («Колеги казали, що я погано розумію по-англійськи, тому що це кіно здавалося нісенітницею»), «Карти, гроші і два стволи», «Реквієм по мрії» і «Зв'язок».

 
Кадр з фільму «Голодні ігри»

Поступово у Lionsgate з'явилися і великі франшизи. «Сутінки» в цілому зібрали більше 3 мільярдів доларів в світі. Ваксбергер вважає, що доля серії про кохання дівчини і вампіра могла скластися зовсім інакше. «Роберт Паттінсон з'явився всього за три тижні до початку зйомок. Асистентка, яка згодом стала дуже успішним начальником, сказала: "Є один хлопчина на ім'я Роб Паттінсон. Грав в четвертій частині поттеріани". І я попросив привезти його з Лондона на проби. Він пройшов їх і отримав роль».

Чи триватимуть «Сутінки»? «Ймовірно, - відповідає Ваксбергер. - Звичайно, це не визначеність, але можливість. Все залежить від Стефані Маєр. Якщо вона захоче розповісти історію про цих персонажів, то ми її підтримаємо».

У спробі повторити успіх «Голодних ігор» студія запустила серію фільмів «Дивергент», але тут вийшла промашка: збори в світі падали, і фінальні серії глядачі побачать вже на телебаченні.

 
Кадр з фільму «Дивергент»

Плани на майбутнє у Lionsgate цікаві. Спочатку показали світу сумну і зворушливу казку «Голос монстра», а потім компанія запустити франшизу по книгам Патріка Ротфусса «Хроніка вбивці короля». «Це, безумовно, франшиза, - каже Ваксбергер. - Три книги, приголомшливий світ. Є щось схоже на "Володаря перснів"».
 
Кадр з фільму «Голос монстра»

У листопаді Роман Поланскі почне знімати драму «Засновано на реальних подіях» за участю Єви Грін і Емманюль Сеньє, світовим прокатом якої займеться Lionsgate. І, нарешті, в цьому році у студії є головний козир - чудовий мюзикл «Ла-Ла Ленд», який на сьогоднішній день вважається головним претендентом на «Оскар».
 
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####