06
ЖОВ
2016

Майкл Шеннон повоює з Бенедиктом Камбербетчем

Драма «Війна струмів», де Бенедикт Камбербетч зіграє Томаса Едісона, заручилася підтримкою номінанта на «Оскар» Майкла Шеннона.

«Війна струмів» - історія протистояння Томаса Едісона і Джорджа Вестінгауза в боротьбі за використання постійного і змінного струму. Війна почалася в 80-х роках XIX століття і закінчилася лише в 2007 році з переходом Нью-Йорка з постійного струму на змінний.

 
На фото: Майкл Шеннон

Проект нарешті рухається вперед, але ще зовсім недавно він значився серед голлівудських довгобудів. Навесні 2012 року компанія «Базельовс» придбала права на екранізацію сценарію Майкла Мітніка «Війна струмів», що знаходився на восьмому місці «Чорного списку» кращих неспродюсованих сценаріїв 2011 року. Тимур Бекмамбетов збирався знімати картину, але влітку 2013-го від режисерського поста відмовився, зберігши продюсерські функції.

Ставити фільм збирався Бен Стіллер, але в підсумку режисурою займеться Альфонсо Гомес-Рехон, який зняв мелодраму «Я, Ерл та дівчина, що помирає».

 
На фото: Бенедикт Камбербетч

Деякий час в ролі Джорджа Вестінгауза значився Джейк Джилленхол, проте актор так і не зважився підписати контракт. Тепер в цьому образі з'явиться Майкл Шеннон, якого незабаром можна буде побачити в драмі Тома Форда «Під покровом ночі».

«Війна струмів» зараз знаходиться у віданні компанії братів Вайнштейн TWC.

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####