11
ЖОВ
2016

Люк Еванс зіграє творця Диво-жінки

На минулому тижні розпочалися зйомки незалежної драми «Професор Марстон і Диво-жінка», де Люк Еванс грає творця супергероїні DC.
 
На фото: Люк Еванс

Сценарій написала Анджела Робінсон, вона ж займає режисерське крісло. Головні жіночі ролі отримали Ребекка Холл і Белла Хіткот. Робінсон довгий час займалася продюсуванням серіалу «Як уникнути покарання за вбивство», а до того працювала виконавчим продюсером серіалу «Реальна кров».

Головний герой фільму - професор Гарварду Вільям Молтон Марстон, який в 1941 році придумав персонажа коміксів Диво-жінку. Будучи психологом і феміністом, Марстон створив принцесу амазонок на основі образів двох жінок - своєї дружини Елізабет (Холл) і своєї колишньої учениці Олів Берн (Хіткот).

 
На фото: Ребекка Холл

Видавець коміксів Макс Гейнс в жовтні 1940 року прочитав інтерв'ю Марстона про нерозкритий потенціал коміксів. Гейнс найняв гарвардського професора консультантом в компанії, які згодом утворили видавництво DC Comics. Згодом консультанту запропонували створити власного супергероя, і Елізабет порадила чоловікові придумати жіночий образ.

Натхненням для створення супергероїні послужили також ідеї однієї з перших феміністок - Маргарет Сангер. Згідно з легендою, Діана Прінс була створена з глини своєю матір'ю, королевою Іпполитою, а разом з життям отримала надприродні здібності.

Відносини професора, Елізабет і Олів були поліаморними. Після смерті Марстона від раку шкіри в 1947 році жінки разом виховували дітей Вільяма і жили удвох аж до смерті Олів в 1988 році. Картина розгляне, як Марстон справлявся зі ставленням суспільства до його непростого особистого життя і як намагався вберегти свою нетипову для американців сім'ю від пересудів.

 
На фото: Белла Хіткот

Люк Еванс недавно закінчив зйомки в казці «Красуня і чудовисько». Зараз британського актора можна побачити в трилері «Дівчина у потягу».

Variety

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####