17
ЛЮТ
2015

«50 відтінків сірого» побив рекорд в міжнародному прокаті

Фільм «50 відтінків сірого» заробив чверть мільярда

Еротична мелодрама «50 відтінків сірого» стала найбільш касовою прем'єрою з рейтингом R в міжнародному прокаті. За перший уїк-енд в кінотеатрах за межами США фільм заробив 158 мільйонів доларів. Підкреслимо, що це рекорд тільки для фільмів певної прокатної категорії, по якій особи до 16 років допускаються на сеанс тільки в супроводі батьків.

Фільм «50 відтінків сірого» став найкасовішою прем'єрою за всю історію прокату в 11 країнах, серед яких Італія, Аргентина, Польща, Чехія, Угорщина і, за попередньою інформацією - Україна. Уточнені дані по українському прокату стануть відомі найближчими днями.

 
Кадр з фільму «50 відтінків сірого»

В Америці ж касові збори «50 відтінків сірого» виявилися менше прогнозованої суми. Так, картині пророкували щонайменше 90 мільйонів доларів за перші три дні прокату в США, але в підсумку цей показник виявився 81,6 мільйонів доларів. І серед картин з рейтингом R «50 відтінків сірого» опинилися в Америці лише на п'ятому місці за касовими зборами першого уїк -енда. Більше цієї картини в свій час заробили «Матриця: Перезавантаження», «Американський снайпер», «Похмілля у Вегасі 2», «Страсті Христові».

Загальні збори «50 відтінків сірого» - з урахуванням прокату в США і в інших країнах - на даний момент становлять 239,6 мільйонів доларів. При цьому на виробництво картини студія витратила всього 40 мільйонів доларів.

Джерело: okino.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####