13
ЖОВ
2016

Власник AliExpress вклав гроші в студію Стівена Спілберга

Один з найбагатших людей світу, Джек Ма, придбав частку в Amblin Partners, заснованої Стівеном Спілбергом. Купівля сильно зміцнить позиції компанії в Китаї.
 
На фото: Джек Ма

Таким чином, Alibaba Pictures Group (кінопідрозділ Alibaba Group) буде спільно з Amblin виробляти, просувати і прокатувати фільми. Крім китайської компанії, міноритарними частками в компанії володіють Participant Media, індійська Reliance Entertainment і канадська Entertainment One. Головою ради директорів Amblin Partners числиться сам Стівен Спілберг.

Раніше Alibaba Pictures займалася співпрацею з голлівудськими студіями. Вона брала участь у виробництві п'ятої «Місії неможливої», других «Підлітків-мутантів черепашок-ніндзя» і третього «Стартрека». Завдяки участі китайської корпорації фільми Amblin Partners отримають автоматичний пропуск в прокат Піднебесної.

Першим спільним досвідом роботи для обох компаній стане прокат «Великого дружнього велетня» Спілберга, чий китайський реліз заплановано на 14 жовтня.

 
Кадр з фільму «Великий дружній велетень»

«Ми маємо намір робити шість-дев'ять фільмів на рік», - заявив президент Amblin Partners Джефф Смол під час недільного обіду, присвяченого запуску нового співробітництва, який проходив в пекінському хмарочосі. На заході були присутні Джек Ма і Стівен Спілберг.

«Ми горді і схвильовані тим, що така важлива компанія, як Alibaba Pictures, приєдналася до списку наших високоповажних партнерів, щоб ще більше посприяти зростанню і зміцненню студії», - сказав Спілберг.

 
На фото: Стівен Спілберг

Китайський ринок прокату зараз знаходиться на другому місці в світі. Його зростання в порівнянні з минулим роком склав 49%, а оборот в 2015-му дорівнював 6,8 млрд доларів, тоді як американські кінотеатри принесли за той же період 11,1 млрд.

Screen DailyBloomberg

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kiniboxo.in.ua
#####