13
ЖОВ
2016

Гай Річі зніме ігрову версію мультфільму «Аладдін»

Британський режисер Гай Річі веде переговори зі студією Disney щодо постановки фільму по анімаційній стрічці «Аладдін».
 
На фото: Гай Річі

Продюсером проекту виступає Ден Лін, який працював на цьому ж посту над проектами студії Warner «Шерлок Холмс» з Робертом Дауні-молодшим. Компанія Ліна Lin Pictures розробляє амбітне і нетрадиційне трактування історії Аладдіна, тому запрошення Річі в режисерське крісло цілком закономірно.

«Аладдін» від студії Disney вийшов в 1992 році і став частиною ренесансу компанії, який деякий час буксував на шляху до глядача. Образ бідного, але жвавого юнака, який вкрав лампу з джином, змалювали з Тома Круза, ну а самого джина блискуче озвучив Робін Вільямс.

 
Кадр з мультфільму «Аладдін»

У 1992 році «Аладдін» став найкасовішим фільмом в світі, заробивши 504 млн доларів. З них на Америку довелося 217,4 млн. Згодом музика Алана Менкена і композиція «A Whole New World» отримали премії «Оскар».

Сценарій кіноверсії написав Джон Огаст. Його перу належать тексти до таких фільмів, як «Велика риба», «Чарлі ташоколадна фабрика», «Труп нареченої» і «Франкенвіні».

У студії Disney незабаром вийде ще кілька ігрових картин за мультфільмами. Серед них «Красуня і чудовисько», «Дамбо» і «Мулан». Останні дві стрічки поки на початковій стадії виробництва. Нещодавно Джон Фавро отримав пост режисера кіноверсії «Короля Лева», ну а 25 грудня 2018 року Емілі Блант постане в образі Мері Поппінс.

 
На зйомках фільму «Король Артур: Легенда меча»

Новий фільм Гая Річі «Король Артур: Легенда меча» вийде 23 березня 2017 року.

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####