19
ЖОВ
2016

Брати Коени напишуть інтернет-трилер

Сценарій Ітана Коена і Джоела Коена буде називатися «Темна мережа» (Dark Web) і розповість про анонімний інтернет-майданчик «Шовковий шлях».
 
На фото: Ітан Коен і Джоел Коен

Студія Fox домоглася згоди братів Коен на написання сценарію для картини «Темна мережа», яку продюсує Пітер Чернін.

В основі фільму виявиться стаття Джошуа Бірмана для журналу Wired. Перша частина вийшла в травні 2015-го, і серед авторів значиться також Джошуа Девіс, який працював над текстом про «Шовковий шлях» для сайту Epic Magazine.

За проект про інтернет-ринок «Шовковий шлях» Чернін взявся ще в 2013 році. Тоді він запросив в якості сценариста письменника Денніса Ліхейна, за чиїми книгами зняті фільми «Таємнича ріка», «Бувай, дитинко, бувай» і «Острів проклятих». З яких причин Ліхейн так і не зміг зайнятися сценарієм, не повідомляється.

 
Кадр з фільму «Аве, Цезар!»

2 жовтня 2013 року в бібліотеці Сан-Франциско був заарештований якийсь Вільям Росс Ульбріхт. Як виявилося, він і був власником «Шовкового шляху». Запущений в лютому 2011-го, «Шовковий шлях» вдавав із себе інтернет-майданчик, користувачі якого могли вільно купувати і продавати наркотики, порнографічні матеріали, фальшиві документи і піратські копії книг.

На Silk Road також можна було знайти вогнепальну зброю і оголошення, пропонують свої послуги професійних кілерів, однак пізніше торгівля зброєю була офіційно заборонена адміністрацією ресурсу. Оплата всіх замовлених в магазині товарів і послуг здійснювалася за допомогою електронної криптовалюти - біткоіни, основною перевагою яких є повна анонімність використовуюючих їх людей. Товари доставлялися покупцям за допомогою звичайної пошти.

Деякі читачі матеріалу Wired відзначають коенівську структуру сюжету, що нагадала чимось фільм братів «Фарго».

 
На зйомках фільму «Аве, Цезар!»

Останнім проектом Коенів стала комедія «Аве, Цезар!», що відкрила в лютому 2016-го кінофестиваль в Берліні. Брати поки не визначилися зі своїм наступним режисерським проектом, проте вони іноді пишуть сценарії до чужих фільмів. Серед недавніх прикладів є «Міст шпигунів», «Нескорений» і новий фільм Джорджа Клуні «Субурбікон».

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####