21
ЖОВ
2016

Продюсер фільмів про Гаррі Поттера воскресить Віллі Вонку

Ще один класичний персонаж може отримати кінофраншизу. Студія Warner взялася за пригоди ексцентричного Віллі Вонки.

Розробкою проекту займається британський продюсер Девід Хейман, на рахунку у якого франшиза про Гаррі Поттера, трилер «Я - легенда» і фантастика «Гравітація», за яку він номінувався на «Оскар». В цьому році Хейман запускає новий світ за сюжетом Дж. К. Ролінг - проект «Фантастичні звірі і де їх шукати», розпланувавши серію на п'ять картин.

 
Кадр з фільму «Віллі Вонка і шоколадна фабрика»

Нещодавно студія Warner придбала права на екранізацію історій про Віллі Вонку, автором яких був Роальд Даль. Сценарієм першого фільму займеться Саймон Річ, за оповіданням якого було написано «Думками навиворіт». Також Річ написав сценарій анімації «Секрети домашніх тварин».

За даними Variety, проект Warner не буде історією походження Вонки, а розповість про його ранні пригоди. Які персонажі з оригінальних книг Даля візьмуть участь в проекті, поки не повідомляється. Якщо картина виявиться вдалою в прокаті, то згодом на екрані з'явиться нова версія хлопчика Чарлі, який виграв квиток на знамениту шоколадну фабрику Віллі Вонки.

 
Кадр з фільму «Чарлі і шоколадна фабрика»

Студія Warner намагалася отримати права на персонажа з початку 2016 року, але добитися успіху вдалося лише восени. Даль написав дві книги, в яких з'являється Віллі Вонка. Це «Чарлі і шоколадна фабрика» (1964) і «Чарлі і великий скляний ліфт» (1972). Однак жодна з книг не була зосереджена безпосередньо на незвичайному персонажі, якого втілили на екрані Джин Вайлдер («Віллі Вонка і шоколадна фабрика») і Джонні Депп (фільм Тіма Бертона).
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####