24
ЖОВ
2016

Рецензія на фільм «Джек Річер: Не відступай»

Свіжий бойовик «Джек Річер: Не відступай» з Томом Крузом вийшов на подив бадьорим і душевним. Детальніше - в відгуку на фільм.

Кадр з фільму «Джек Річер: Не відступай»

«Сиквел бойовика 2012 року очікував свого релізу досить довго і от цей момент настав. Що ж з цього вийшло? Нічого. Весь фільм цілком і повністю — нічого. Він не критично жахливий і не божественно чудовий. Причина цьому — банальна. На жаль, більшість інтригуючих чи цікавих історій вже описані й показані і здивувати глядача з кожним днем стає все важче. Безперервне відчуття дежавю протягом перегляду історії і є основною проблемою фільму.

Все точнісінько так само, як й у попередній частині: фільм банальний та клішований, діалоги прості і пусті й моментами зашкалює рівень пафосу. Спостерігати за початком фільму – неймовірно нудно, однак, відразу на екваторі стає цікавіше. Це заслуга в більшості непоганого гумору. Глядач з перших хвилин може передбачувати подальші події та, навіть, репліки акторів.

Якщо попередня частина радувала глядача яскраво вираженим, цілеспрямованим антагоністом, та цікавою супутницею Річера, то частина друга намагається компенсувати відсутність цих двох складників делікатними соціальними проблемами та до абсурду банальними, смішними вчинками. Якщо забути декілька вдалих сцен кулачного бою та декілька гарних жартів, можна і забути весь фільм.

На превеликий жаль, Круз не спромігся втиснути цей фільм у список ваших улюблених, й навряд чи Ви придбаєте його для перегляду на Blu-Ray чи DVD, проте, якщо чекати наступну частину знаменитої франшизи Тома Круза вже не в терпець, то "Джек Річер: Місія неможлива 5,5" не поганий варіант»
.

Богдан Закордонець спеціально для kinobox.in.ua

#####