24
ЖОВ
2016

Рецензія на мультфільм «Повний розковбас»

Нарешті на екранах смішний мультфільм для дорослих про улюблену їжу! У центрі уваги - продукти з супермаркету, які мріють дізнатися, що ж відбувається за межами магазина. Бідні ласощі ще не знають, що насправді їх чекає повний розковбас. Чергова рецензія для Вас.

«"Повний розковбас" - це однозначно найбільш вульгарна мультиплікаційна стрічка за всю історію кінематографу. Справа в тому, що такий очікуваний та багатообіцяючий проект із рейтингом "R" - тобто перегляд дозволений лише повнолітнім особам – міг бути кращим, набагато кращим.
 
Кадр з мультфільму «Повний розковбас»

Сюжет, як не дивно, неординарний і, якщо судити за трейлером, цікавий. Він розповідає про різноманітні продукти харчування, які на полицях супермаркету очікують, коли їх куплять, щоб скоріше, як вони гадають, попасти у Рай до Богів. Щоправда, лише згодом вони дізнаються, що насправді то далеко не Рай і ті, кого вони вважали Богами, далеко не є ними. Отож, після того, як дехто із продуктів починає здогадуватись, що із Раєм щось не те, – й починається розкручування головного конфлікту сюжету. Сюжет і конфлікт має свої паралелі із мультфільмом студії "Pixar" - "Історія іграшок", коли в оригінальній частині два головних героя губляться, а декілька другорядних героїв вирушають на їхні пошуки. В "Розковбасі" є дещо схоже, втім воно грає далеко не так, як в славетному та культовому мультфільмі піксарівців. Тут і починається перша проблема мультфільму – ця 40-ка відсоткова частина стрічки, яку можна назвати "Подорож"  дуже слабенька та нецікава і саме в цей момент відчувається, що мультфільм починає просідати. Сосиска, булочка, вірменин-хачапурі і єврей-бублик йдуть на пошуки тих, хто зможе розповісти їм правду. Протягом цієї "подорожі" вони попадають в різноманітні історії, котрі цікавості не викликають і сильно гумором не забавляють. В цей момент Ви вперше, мабуть, поглянете на годинник, щоб побачити скільки часу пройшло і залишилось.
 
Кадр з мультфільму «Повний розковбас»

Навіть український дубляж, котрий завжди такий прекрасний і харизматичний, тут картину не дуже витягував і після перегляду було чітке відчуття того, що ти не наївся крилатими фразами та виразами досхочу, як це бувало, наприклад, після перегляду "Тачок" абощо.

Наступна проблема полягає в погано пророблених персонажах, в їхній харизматичності та мотивації. Співчувати їм та переживати не хотілось взагалі. Більшість екранного часу вони не викликали зовсім ніяких емоцій і були надто пустими.

 
Кадр з мультфільму «Повний розковбас»

Зважаючи на все вищесказане, поставити "Повному розковбасу" велику оцінку не вдастся, але й малу – також. Оцініть мультфільм самі, проте лише із великою компанію друзів.

"Повний розковбас" – перспективний проект з котрого, на превеликий жаль, не вдався вдалий продукт
».
 
Богдан Закордонець спеціально для kinobox.in.ua
 
#####