28
ОКТ
2016

Рецензія на фільм «Доктор Стрендж»

«Доктор Стрендж» — чакра, потенційний мультивсесвіт, Бейонсе чи «Оце і все? Тупий жарт і дешевий прийомчик, га?» 25 жовтня відбувся прес-показ фантастичного екшну від MARVEL «Доктор Стрендж» і це крок назад. Чому? Далі детальніше.

«Пригоди найвеличнішого чаклуна Землі не можуть залишити байдужими будь кого. Це і величний візуальний екстаз, і розкриття великих можливостей для просування кіновсесвіту Marvel далі, і .... все.

Кадр з фільму «Доктор Стрендж»

Marvel мають значний досвід із запуску нового персонажу в свій простір, починаючи від помилок з Капітаном Америкою, закінчуючи ідеальним запрошенням Вартових Галактики та оригінальним приєднанням Людини-мурахи. Стержнями історії про Залізну людину були його харизма, неймовірне его і особливі знання та таланти. Marvel вирішили, що і тут так зійде. Проте, випадок Стівена Стренджа більше схожий на невдале вкидання, зроблене абияк. Вже добре відома стежка раптом стала непрохідною горою, а схеми, що працювали з минулими фільмами — раптом не підійшли.

Особливістю фільму видається те, що він неймовірно людський та приземлений, хоч і сповнений карколомною графікою, атмосферною музикою, жартами та магією, від яких фактично повністю занурюєшся у стрічку.

Кадр з фільму «Доктор Стрендж»

Під час перегляду не виникає жодної прив’язаності, чи справжніх, трішки дитячих, вражень. Усе ледь тримається разом. Антагоніст - поганий, тому що так треба, фінал, який ми вже давно бачили і знали, герой, якого ми так довго чекали, і погану адаптацію якого ми не заслужили — відкидають Доктора Стренджа назад, до рівня коли комікси не були популярні, до рівня "Неймовірного Халка", перетворюючи стрічку в бездушний, візуально  чарівний атракціон, що забудеться зовсім скоро.

Чи варто йти? – Безумовно так.
Чи сподобається фільм? – Можливо.
Чи захочеться переглянути ще раз? – Ні