31
ОКТ
2016

Скарлетт Йоханссон зіграє дружину Ф. Скотта Фіцджеральда

Зірка «Месників» придивляється до головної ролі в ще одному байопіку Зельди Фіцджеральд.

Стрічка буде називатися «Прекрасні і кляті» на честь одного з романів Ф. Скотта Фіцджеральда. Сценарій до неї написала Ханна Віг («Вересень Ширазі»). Режисер проекту поки не затверджений.

 
На фото: сім'я Фіцджеральд

Зельда Фіцджеральд була дружиною видатного американського письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда, автора романів «Великий Гетсбі» і «Ніч ніжна». Разом вони були однією з найяскравіших пар епохи джазу в 1920-ті. Зельда теж пробувала висловити себе в літературі і написала один роман. Погіршення психічного стану і творчий застій привели до того, що Зельду помістили в психіатричну клініку, де вона загинула в 1948-му, переживши свого знаменитого чоловіка лише на 8 років.

На даний момент розробляється ще один фільм, присвячений іконі епохи джазу. У «Зельді», яку продюсує Рон Говард, погодилася зіграти Дженніфер Лоуренс. Також історія жінки буде розказана в серіалі «З: Початок всього» від Amazon, в якому образ дружини автора «Великого Гетсбі» втілила Крістіна Річчі (його пілотна серія була показана в 2015-му, а весь перший сезон буде доступний в лютому 2017 року).

 
На фото: Скарлетт Йоханссон, Дженніфер Лоуренс

Фінансуванням «Прекрасних і проклятих» займається Millennium Films, яка тісно співпрацює з спадкоємцями письменника. Повідомляється, що в розпорядженні студії є ще раніше не бачені ніким з широкої публіки розшифровки записів з санаторію, де жінка провела останні роки життя. У них Зельда стверджує, що Фіцджеральд присвоїв багато її ідей, які він пізніше вклав у свої книги.

«Це була кульмінація епохи джазу, так що в історії є гламур, вишуканість і життя на повну котушку. Але також тут є і вражаюча драма зльоту і стрімкого падіння. Зельда сильно випередила свій час, за що і поплатилася. Її чоловік вкрав її ідеї і записав їх у своїх книгах. Їх шлюб був пекельною залежністю один від одного, у якій був саундтрек епохи джазу», - заявив президент Millennium Films Марк Гілл.

 
На фото: сім'я Фіцджеральд

Дата релізу «Прекрасних і проклятих» залишається невідомою.

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua

 
#####