02
НОЯ
2016

Білосніжка оживе на великому екрані

Черговий анімаційний проект студії Disney ляже в основу ігрового фільму.

В якості сценариста кіноверсії мультфільму «Білосніжка та семеро гномів» студія кличе Ерін Крессиду Вілсон, яка працювала над такими фільмами, як 
«Секретарка», «Хлоя» і «Дівчина у потягу».
 
Кадр з мультфільму «Білосніжка та семеро гномів»

Disney вибрала цікаву кандидатку для «Білосніжки». У своєму есе в The Guardian сценаристка і драматург визнається, що з дитинства дивилася дуже дорослі картини. Так, у віці восьми років Вілсон побачила «Останнє танго в Парижі» і «Механічний апельсин». За знайденими щоденниками покійної матері вона вигадала «Секретарку» і продовжила тему еротики в інших своїх роботах.

Уже зараз відомо, що у фільмі Disney прозвучать нові пісні, які складуть Бенджі Пасік і Джастін Пол, що працювали над прийдешнім мюзиклом «Найбільший шоумен Землі» з Г'ю Джекманом. Також вони написали тексти для пісень улюбленця критиків 2016 року, романтичного мюзиклу «Ла-Ла Ленд».

Продюсує картину Марк Е. Платт, у якого на Disney вже є проект «Мері Поппінс повертається».

 
Кадр з мультфільму «Білосніжка та семеро гномів»

Поставлена ​​за мотивами казок братів Грімм «Білосніжка» стала першим повнометражним мультфільмом студії Disney. Картина вийшла в 1937 році, ставши найкасовішим звуковим фільмом свого часу, які заробили 8 мільйонів доларів в прокаті. З поправками на інфляцію ця сума зараз становить 943 млн доларів.

На 11-й церемонії вручення премій Американської кіноакадемії Волт Дісней отримав почесний «Оскар», що складався з однієї звичайної статуетки і семи мініатюрних - якраз за кількістю гномів в «Білосніжці».

 
Почесні «Оскари» Волта Діснея / Фото: Getty Images

У 2012 році вийшло відразу два фільми, заснованих на казці братів Грімм - «Білосніжка та мисливець» і «Білосніжка: Помста гномів». Перший виявився успішнішим в прокаті, але його приквел, який вийшов в 2016-му, провалився, незважаючи на гучні імена в акторському складі.

Disney продовжує екранізувати свої мультфільми. «Чаклунка», «Попелюшка» та «Книга джунглів» показали, що глядачеві хочеться бачити ігрові версії знайомих казок, так що попереду нас чекають кіноверсії мультфільмів «Красуня і чудовисько», «Мулан», «Король Лев», «Дамбо», « 101 далматинець» і «Аладдін».

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua

 
#####