02
НОЯ
2016

Режисер «Дедпула» спродюсує кіно про синього їжака

Покинувши режисерський пост фільму «Дедпул 2», Тім Міллер перейшов на студію Sony продюсувати фільм про їжака Соніка.

Проект існує вже два роки. У 2014-му в Sony порахували, що у талісмана компанії Sega широка міжнародна фан-база і про Соніка можна розповісти безліч історій. Переживши чимало пригод на ігрової консолі, синій їжачок виявиться в повнометражному фільмі.

 
На фото: Тім Міллер

Ще в 2014-му йшлося про те, що стрічка стане частково ігровою, а частково анімаційною. З синіми персонажами в нашому світі Sony поки щастило (див. Франшизу «Смурфики»). Схоже, що і з їжачком проблем не буде. Міллер привернув до проекту свого колегу по компанії Blur Studio Джеффа Фаулера, який і дебютує в якості режисера «Їжака Соніка».

Компанія Міллера Blur Studio займається візуальними ефектами, анімацією і розробкою титрів. Фаулер номінувався на «Оскар» за короткометражку «Ховрах обламався». Цікаво, що Фаулер деякий час працював над продюсерським проектом Девіда Фінчера «Головоріз».

Синій антропоморфний їжак Сонік з'явився в серії відеоігор корпорації Sega на початку 1990-х і до сих пір є талісманом компанії. Соніку 15 років, він вміє бігати на надзвуковій швидкості і згортається в кулю при атаці на ворога. Перша гра, випущена в 1991 році, дозволила Sega вивести на ринок героя, здатного змагатися з Маріо, талісманом конкурентів з компанії Nintendo.

 
Сонік був героєм гри, мультфільмів і коміксів

Сценарій фільму написали Патрік Кейсі і Джош Міллер, які працювали над анімаційним серіалом «Голан Ненаситний». Також на їхньому рахунку сценарій до комедії «Переполох в гуртожитку».

Тім Міллер вважає, що його протеже стане відмінним режисером. «У Джеффа відмінне почуття історії, - каже Міллер. - Світ Соніка стане для нього чудовою нагодою застосувати свій досвід в роботі з анімацією, щоб надати цьому знаковому персонажу новий вимір».

Залишається додати, що серед продюсерів фільму і Ніл Х. Моріц, відомий по франшизі «Форсаж».

THR

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####