03
ЛИС
2016

Режисер «Не дихай» зніме сиквел «Дівчини з тату дракона»

Студія Sony запропонувала Федеріко Альваресу зайняти пост режисера сиквела фільму Девіда Фінчера.

Продовження «Дівчини з тату дракона», що вийшло в 2011-му, буде засновано на книзі «Дівчина, яка застрягла в павутині» - четвертому романі серії, що належить перу шведського журналіста і письменника Давида Лагеркранца.

 
Кадр з фільму «Дівчина з тату дракона»

У ньому Лісбет Саландер оголошує війну кримінальної імперії свого батька, а Мікаель Блумквіст відчуває важкий період: критики і колеги влаштували йому травлю, дорікаючи втратою професіоналізму, а його журналу «Міленіум» загрожує недружнє поглинання великим медіаконцерном. І все ж хакерші і журналісту судилося провести ще одну зустріч в розслідуванні вбивства відомого шведського вченого.

Сценарій до картини написав Стівен Найт. Продюсирують фільм Скотт Рудін і Емі Паскаль, колишня глава студії Sony, яка зберегла за собою продюсерські права на серію Ларссона «Міленіум». Очікується, що зйомки стрічки «Дівчина, яка застрягла в павутині» пройдуть в 2017-му.

Подробиці щодо акторського складу поки невідомі. У минулому році Sony пропонувала роль Лісбет Саландер оскарівської лауреатці Алісії Вікандер. У «Дівчині з тату дракона» той же образ втілила Руні Мара.

 
Кадр з фільму «Не дихай»

Альварес раніше прославився співпрацею з Семом Реймі. Він займався режисурою двох продюсерських проектів творця трилогії «Людина-павук» - «Зловісні мерці: Чорна книга» і «Не дихай». Саме другий фільм, який отримав схвалення критиків і заробив у прокаті понад 150 млн доларів при бюджеті в 10 млн, привернув увагу студії Sony до постановника.

Variety

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua

 
#####