16
ЛИС
2016

Студія Paramount перезапустить «Зеленого Шершня»

Режисер Гевін О'Коннор поставить новий фільм про супергероя, якого одного разу зіграв Сет Роген.

Компанія продюсера Пітера Черніна і студія Paramount придбали права на екранізацію історій про Зеленого Шершня. Ставити фільм буде Гевін О'Коннор, у якого недавно вийшов трилер «Аудитор» з Беном Аффлеком. Сценарій напише Шон О'Кіфі.

 
Кадр із серіалу «Зелений Шершень»

Перш ніж стати коміксом, «Зелений Шершень» довгий час був радіопостановкою. Головний герой - нудьгуючий плейбой Брітт Рід, який успадкував видавничу імперію, ночами надягаючий маску і разом зі своїм вірним помічником Като наводить в місті порядок. У Штатах «Шершень» знайомий багатьом по серіалу, де роль Като грав сам Брюс Лі. У 2011-му вийшла картина, реліз якої багато в чому відбувся завдяки ентузіазму Сета Рогена, який любив героя і мріяв зіграти його. Мішель Гондрі зняв фільм, але в світовому прокаті його «Зелений Шершень» зібрав усього 227 млн ​​доларів. Сиквел знімати не стали, і термін прав на екранізацію у Sony закінчився.

Цікаво, що роль Брітта Ріда одного разу приміряв на себе Джордж Клуні. Актор отримав популярність завдяки серіалу «Швидка допомога» і підшукував великий проект, який допоміг би йому перейти на великий екран. Тоді, в кінці 1990-х, права на «Шершня» були у студії Universal. Але Стівен Спілберг умовив Клуні знятися в трилері «Миротворець» для студії DreamWorks.

 
Для ролі Брітта Ріда Сет Роген скинув вагу

Зараз Paramount спробує почати з нуля, змусивши глядача забути про фільм з Рогеном. Гевін О'Коннор виявився підходящим режисером, оскільки обожнює радіосеріал про Шершні, що почався в 1930-х. «Я хотів зняти "Зеленого Шершня" ще до того, як навчився знімати кіно, - каже О'Коннор. - У дитинстві більшість моїх друзів грали в Супермена і Бетмена, але мене цікавив тільки один супергерой - Зелений Шершень. Мені завжди здавалося, що він найкрутіший, тому що у нього немає суперздатністі. І він не носив клоунський костюм. Він був злочинцем як для закону, так і для кримінального світу».

Протягом 20 років режисер відстежував права на героя, але вони переходили від однієї студії до іншої. «Коли я дізнався, що вони знову вільні, то об'єднався з Пітером Черніном, і ми з ним розробили фільм для Paramount».

 
Кадр з фільму Мішеля Гондрі «Зелений Шершень»

Новий «Шершень» буде відповідати XXI століттю. О'Коннор збирається вичистити весь кемп і кітч, властивий серіалу, і зробити Брітта Ріда сучасним героєм. За версією режисера, «Зелений Шершень» - фільм про відкриття самого себе заново. «Коли ми знайомимося з Бріттом, він вже втратив віру в систему, в поліцію. Він воює сам з собою. Спроби Ріда розібратися в собі призводять його до образу Зеленого Шершня. Він такий анти-Брюс Вейн. Все ніяк не може зрозуміти, рятівник він або руйнівник».

Режисер каже, що від актора, який буде грати Брітта Ріда, буде потрібна хороша фізична підготовка: новий Шершень отримає армійське минуле.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####