02
ГРУ
2016

«Смертні машини» позмагаються з «Аватаром 2»

Продюсерський проект режисера «Володаря перснів» знайшов дату виходу - 14 січня 2018 року. Фільм вийде на тиждень раніше, ніж стартує неназваний проект Fox, під яким, як упевнені аналітики, ховається другий «Аватар» Джеймса Кемерона.
 
На фото: Пітер Джексон

Про те, що він курирує новий великий фільм для Universal, Пітер Джексон особисто повідомив на своїй сторінці в Facebook в кінці жовтня 2016-го.

«Смертні машини» - екранізація стімпанк-серії з чотирьох книг Філіпа Ріва, публікація якої почалася в 2001 році. Дія розвивається в майбутньому, де після ряду екологічних і технологічних катастроф деякі міста стали мобільними і, пересуваючись по планеті, годуються ресурсами, що залишилися. Головному герою на ім'я Том Нетсворті і його супутниці належить відкрити якусь таємницю, яка змінить світовий порядок.

Сценарій для адаптації напише сам Джексон разом з Френ Волш і Філіппою Боєнс. Продюсування стрічки візьмуть на себе Зейн Вейнер, Аманда Вокер і Дебора Форте.

Поставить стрічку Крістіан Ріверс, лауреат премії «Оскар» за візуальні ефекти до «Кінг Конга» 2005 року. Він давно співпрацює з автором трилогії «Хоббіт» і його компанією Weta Digital.

 
Кадр з фільму «Кінг Конг»

Також Ріверс очолював знімальну групу недавнього діснеївського проекту «Дракон Піта». «Смертні машини» стануть для нього повноцінним режисерським дебютом.

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####