02
ГРУ
2016

Чому скивел «Сікаріо» буде без Емілі Блант?

Тейлор Шерідан, який написав трилер «Сікаріо» Дені Вільньова, розповів, що відсутність Емілі Блант в сиквелі було його рішенням.

У червні 2015-го стало відомо, що італійський постановник Стефано Солліма візьметься за продовження трилера Дені Вільньова «Сікаріо». Сюжет сиквела зосередиться на героях Бенісіо дель Торо і Джоша Броліна - неговіркого мексиканця Алехандро Гілліка і агента ЦРУ Метта Грейвера. Цього разу Гіллік і Грейвер пильно придивляться до контрабанди, яку проносять через підземні тунелі з Мексики в США. Як виявляється, цей шлях люблять не тільки наркокартелі, а й терористи.

 
Бенісіо дель Торо у фільмі «Сікаріо»

Однак сиквел виключає участь Емілі Блант, яка знімалася у головній ролі у Вільньова. Сценарист Тейлор Шерідан пояснює це так: «Це моє рішення, і я розумів, що одного разу мені доведеться пояснити його. Сюжетна арка героїні була завершена. Я не міг уявити, як написати персонаж з урахуванням таланту Емілі».

Шерідан нагадує, що роль Блант в «Сікаріо» була досить складною: «Я зробив її головною героїнею. Вона являє собою глядача у фільмі. Вона абсолютно пасивна, всупереч своїй волі, оскільки саме так глядач повинен був відчути безсилля, яке відчувають представники правопорядку. Я протягнув її через пекло і зрадив в фіналі. Для персонажа і для Емілі це була архіскладна подорож».

 
Джош Бролін в фільмі «Сікаріо»

Сценарист продовжує: «І що далі? Вона переїжджає в яке-небудь сонне містечко і стає шерифом, потім її викрадають, і починається фільм "Заручниця"? <...> Не дивлячись на це, десь в майбутньому для Кейт може бути містечко».

У «Сікаріо» Емілі Блант грала агента ФБР Кейт Мейсер, яку уряд відправляє в Мексику, щоб розправитися з наркокартелем. Прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі в 2015 році. Стрічка отримала три номінації на премію «Оскар» - за операторську роботу, музику і монтаж звуку. У Мексиці фільмом залишилися незадоволені, оскільки «Сікаріо» в негативному світлі показує місто Хуарес, що знаходиться на кордоні з США.

 
Емілі Блант у фільмі «Скаріо»

Сиквел під назвою «Солдат» вийде в прокат в 2017 році.

The Wrap

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinbox.in.ua
 
#####