02
ГРУ
2016

Lucasfilm знатиме майбутнє «Зоряних воєн» в січні 2017

Реакція на перший спін-офф в історії «Зоряних воєн», що виходить в прокат 15 грудня, буде ключовим фактором для вирішення долі франшизи. На початку 2017 року студія Lucasfilm збере творчу команду, щоб визначитися з тим, яким проектам дати зелене світло, а з якими - почекати.
 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Після успішного перезапуску франшизи за допомогою «Пробудження сили» (воно ж перший епізод в новій трилогії) Lucasfilm наважилася на експерименти з метою розширення кіновсесвіту «Зоряних воєн». Постановкою спін-оффу «Бунтар один» зайнявся Гарет Едвардс. Дія фільму розповідає про події, які передували четвертому епізоду фантастичної саги: дізнавшись про те, що Імперія побудувала найдосконалішу бойову станцію, здатну знищувати цілі планети, Альянс повстанців збирає особливий загін під керівництвом колишньої злочинниці Джин Ерсоя (Фелісіті Джонс), метою якого є креслення «Зірки смерті».

Наступного року світ побачить восьмий епізод франшизи, поставлений Раяном Джонсоном, в 2018-му глядачам доведеться повернутися назад в часі, щоб дізнатися про молодість Хана Соло в спін-оффі режисерів Філа Лорда і Кріса Міллера. У 2019 Колін Треворроу поверне аудиторію в дев'ятий епізод «Зоряних воєн», але ніхто не знає, що буде далі.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Чи закінчиться нова трилогія дев'ятим епізодом? Чи продовжиться франшиза черговою трилогією? Або Lucasfilm зосередиться на спін-оффах? «На даний момент це обговорюється, - повідомила глава Lucasfilm Кетлін Кеннеді. - Відповім чесно: чи можемо ми знімати тільки спін-оффи? Звичайно. Але поки що я не знаю. Йде обговорення».

Питання про те, наскільки можна буде відступити від традицій саги, буде остаточно вирішене в залежності від того, як публіка прийме «Бунтаря». Втім, про деякі великі зміни можна розповісти вже сьогодні.

За словами Кетлін Кеннеді, ймовірно, в спін-оффах не буде повзучих початкових титрів, але це поки що не вирішено. Саундтрек Майкла Джаккіно, в свою чергу, буде посилатися на класичну музику авторства Джона Вільямса, але здебільшого буде оригінальним.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Після «Бунтаря» студія Lucasfilm визначиться з новими спробами дослідження кіновсесвіту «Зоряних воєн». Наприклад, зі спин-оффом про мисливця за головами на ім'я Боба Фетт, до якого у свій час був прикріплений Джош Транк, але після його відходу проект підвіс в повітрі. Шанувальники саги також висловлювали інтерес до повноцінного фільму, присвяченому Обі-Ван Кенобі, а Юен МакГрегор навіть поставився з ентузіазмом до ідеї зіграти джедая в цьому спін-оффі.

Кетлін Кеннеді вважає, що після виходу «Пробудження сили», «Бунтаря» і закінчення зйомок восьмого епізоду франшизи у сценаристів, режисерів і керівництва студії в січні 2017 року буде час, щоб обговорити майбутнє «Зоряних воєн».

За словами Кеннеді, саму ідею спін-оффів «Зоряних воєн» подав особисто Джордж Лукас ще до продажу Lucasfilm компанії Walt Disney Co. «Лукас записав три або чотири ідеї, напрямки, куди можна розвиватися. Очевидно, що всередині цієї міфології повно можливостей», - запевняє глава Lucasfilm. Втім, Кеннеді не уточнила, які саме ідеї запропонував Лукас. Відомо лише, що проект спін-оффу про молодого Хані Соло не належить Лукасу, а концепція «Бунтаря» народилася у Джона Нолла, легендарного фахівця зі спецефектів з Industrial Light and Magic.

Головне питання, на який відповість «Бунтар один», полягає в тому, чи може картина з абсолютно новими персонажами захопити шанувальників саги так само сильно, як і оригінальні епізоди? Крім маячого на периферії Дарта Вейдера, головним лиходієм історії стане адмірал Орсон Креннік у виконанні Бена Мендельсона, директор передових збройових досліджень Галактичної Імперії, спраглий позбутися повстанців за допомогою штурмовиків смерті.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Глава сюжетного департаменту Lucasfilm Кірі Харт стверджує, що «Бунтар один» добре поєднує як знайомі елементи на зразок «Зірки смерті» і Дарта Вейдера, так і абсолютно нових персонажів. Харт впевнений, що це по-справжньому хороший зразок спін-оффу.

Якщо все пройде за планом, а «Бунтар один» буде зустрінутий прихильно, майбутнім спін-оффам не буде потреби прив'язуватися до конкретних подій того чи іншого епізоду, і вони зможуть працювати як повноцінні оригінальні фільми зі своєю зав'язкою і розв'язкою.

EW

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####