04
ГРУ
2016

Режисер «Вул. Монстро, 10» зніме фільм про Гаррі Гудіні

Автори книги «Таємне життя Гудіні: Створення першого американського супергероя», по якій буде поставлено фільм, показали ілюзіоніста в новому світлі.

Студія Lionsgate веде переговори з режисером картини «Вул. Монстро, 10» Деном Трактенбергом щодо екранізації книги «Таємне життя Гудіні». Її автори Вільям Калуш і Ларрі Сломен стверджують, що Гаррі Гудіні був не тільки фокусником, а й британським шпигуном. Також йому нібито пропонували стати радником Миколи II в передреволюційній Росії. У книзі Гудіні ще і викривач фокусників-шарлатанів, що підливає масла в вогонь чуток про загадкову смерть артиста. Є версія, що «ті хто говорять з духами» жорстоко помстилися Гаррі за його виступ.

 
На фото: Ден Трактенберг

Права на екранізацію придбала студія Summit в 2009 році. Однак проект довгий час простоював, поступово перетворюючись на довгобуд. Режисер Джо Райт придивлявся до фільму, але так і не наважився на його постановку. В останній раз про «Гудіні» було чутно в травні 2014 року, коли Джонні Депп отримав запрошення від об'єднаної з Summit студії Lionsgate грати фокусника. Втім, актор так і не взявся за картину.

Сценарій «Таємноuj життя Гудіні» вважається основою для потенційного хіта. Книгу адаптував Ной Оппенхайм, який отримав в цьому році премію Венеціанського кінофестивалю за сценарій драми «Джекі».

 
На фото: Гаррі Гудіні

Гаррі Гудіні показував карткові фокуси з 10 років. Свій псевдонім він узяв на честь французького фокусника Робер-Гудена. У ранній кар'єрі Гудіні переважали номери по самозвільненню від наручників і з резервуарів з водою. У 1903 році він був скинутий з мосту в Темзу закутим в наручники і кайдани з 30-кілограмовою кулею, але через кілька хвилин сплив, розмахуючи наручниками. Гудіні неодноразово гастролював по Росії і навіть демонстрував самовизволення з камери смертників в Бутирській в'язниці і Петропавлівській фортеці.

Deadline

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinibox.in.ua
 
#####