04
ГРУ
2016

«Гру в імітацію» визнали історично недостовірною

За словами аналітиків, в картині з Бенедиктом Камбербетчем подій, на яких вона заснована, відповідає лише 41% сцен.

Дослідження проводилося сайтом Information is Beautiful. Його аналітики розібрали кожну сцену 14 стрічок, заснованих на реальних подіях і які висувалися на «Оскар» або «Золотий глобус» у номінації «Найкращий фільм». Творцем ресурсу є автор The Guardian і Wired Девід МакКендлесс. Всі дослідження представлені на сайті в доступній графічній формі.

 
Кадр з фільму «У центрі уваги»

Серед розглянутих фільмів були «У центрі уваги» (81,6% достовірності), «Гра на пониження» (91,4%), «Міст шпигунів» (89,9%), «Американський снайпер» (56,9%), «Далласький клуб покупців» (61,4%), «Вовк з Волл-стріт» (74,6%), «12 років рабства» (88,1%), «Філомена» (69,8%), «Капітан Філліпс»(81,4%), «Гонка» (81,9%), «Соціальна мережа» (76,1%) і «Король говорить!» (73,4%).

Досконалою у своїй достовірності аналітики визнали драму «Сельма» Ави ДюВерней (100% сцен збігаються з реальними подіями).

 
Кадр з фільму «Сельма»

Найгірше показала себе «Гра в імітацію» з Бенедиктом Камбербетчем з її 41,4%. «Спроба коротко пояснити всю неймовірну складність "Енігми" і криптографії ніколи не була легким завданням. Але цей фільм просто рве історичні документи на шматки», - коментують результат аналітики Information is Beautiful. Примітно, що свій єдиний «Оскар» стрічка отримала за найкращий адаптований сценарій.
 
Кадр з фільму «Гра в імітацію»

Така статистика збігається з тими висновками, які зробила Алекс фон Тунцельман, постійний автор The Guardian. Раніше в своїх публікаціях вона теж хвалила «Сельму» за її відповідність подій, на яких вона заснована, і дорікала творців «Гри в імітацію» за їх вільне поводження з фактами.

Information is Beautiful, The Guardian

 
Джерело: kinopoisk.ru
переклад: kinobox.in.ua
 
#####