06
ГРУ
2016

Скільки отримав Тоні Гілрой за перезйомки «Бунтар один»

Доопрацювання спін-оффу «Зоряних воєн» обійшлася студії Disney в крупну суму. Тоні Гілрой отримав 5 млн доларів за перезйомки «Бунтаря один».

За відомостями The Hollywood Reporter, спочатку ставка для сценариста і режисера Тоні Гілроя, який приєднався до виробництва стрічки «Бунтар один», коли основний етап зйомок був завершений, дорівнювала 200 тис. доларів в тиждень.
 
На фото: Тоні Гілрой

Це нормальний тариф для затребуваного сценариста в великобюджетному проекті. Спочатку Гілрой мав тільки допомогти з діалогами і деякими сценами, які треба було змінити при дозйомці проекту, що пройшла цього літа. Однак згодом сума, яку студія Disney повинна була б заплатити кінематографістові, істотно зросла.

Над «Бунарем один» оскарівський номінант трудився кілька місяців. Він повністю взяв на себе керівництво по додатковому знімальному періоді і відстежував процес постпродакшену. В результаті робота над проектом принесла йому більше 5 млн доларів.

Як вважається, перезйомки проекту «Бунтар один» були покликані виправити ряд помилок, серед яких і фінал картини, плавно підводить історію до четвертого епізоду саги. Проте основним режисером фільму все одно є Гарет Едвардс.

 
Кадр з фільму «Бунтар один. Зоряні війни. Історія»

Про те, що до проекту приєднався Гілрой, стало відомо в червні 2016-го. Надалі інсайдери The Hollywood Reporter підтвердили його участь. Після перезйомок Гілрой і Едвардс працювали в одній монтажній, хоча слово режисера «Майкла Клейтона» мало більшу вагу.

Фільм «Бунтар один. Зоряні війни. Історія» стартує в українському прокаті 15 грудня 2016 року.

The Hollywood Reporter

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####