24
ЛЮТ
2015

Ніколас Кейдж зніметься у Олівера Стоуна

Ніколас Кейдж зніметься у Олівера Стоуна

Враховуючи, що днями документальна стрічка «Громадянин чотири» про Едварда Сноудена отримала премію «Оскар», інтерес до проекту Стоуна зріс.
 
Едвард Сноуден у фільмі «Громадянин чотири»

Стоун і продюсер Моріц Борман придбали права на книгу журналіста The Guardian Люка Гардінга «Файли Сноудена: Історія найрозшукуванішої людини». Також в сценарій увійшли матеріали книги адвоката Сноудена Анатолія Кучерени «Час восьминога». Роботу над адаптацією режисер «Взводу» провів власноруч.

Нагадаємо, що на початку червня 2013 Едвард Сноуден передав газетам The Guardian і The Washington Post секретну інформацію АНБ, що стосується тотального стеження американських спецслужб за інформаційними комунікаціями між громадянами багатьох держав по всьому світу за допомогою існуючих інформаційних мереж і мереж зв'язку.

Сноуденом були пред'явлені звинувачення в шпигунстві та викраденні державної власності. Сисадмін втік із США до Гонконгу, а потім до Росії. Прожив більше місяця в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво. Отримав тимчасовий притулок у Російській Федерації, де перебуває досі.

Сноудена грає Джозеф Гордон-Левітт (
«Пристрасті Дон Жуана»). Також у фільмі задіяні Шейлін Вудлі («Виинні зірки», «Дівергент»), Закарі Квінто (серіал «Американська історія жахів», «Стартрек: Відплата»), Скотт Іствуд («Ідеальна хвиля»), Том Вілкінсон («Сельма», «Готель "Гранд Будапешт"»), Рис Іванс («Серена»), Мелісса Лео («Праведник») і Тімоті Оліфант («Я номер чотири»).
 
Джозеф Гордон-Левітт у фільмі «Пристрасті Дон Жуана»

Зйомки триватимуть до середини травня. Студія Open Road Films збирається випустити картину в американський прокат 25 грудня 2016.

Ніколаса Кейджа
, який зіграє колишнього співробітника американської розвідки, востаннє можна було бачити у фільмі «Залишені». Нещодавно актор завершив зйомки у трилері «Довіра» з Елайджей Вудом («Хоббіт: Несподівана подорож»).
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####